Reagált az óriási botrányra az Újpest edzője





A legfontosabb kérdés már eldőlt az NB I szuperrangadója előtt.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.02.24.
OTP Bank Liga Újpest FC Mészöly Géza Rákosi Gyula FTC

Egyelőre az MLSZ nem hozott ítéletet Mészöly Gézával kapcsolatban. Az Újpest fociedzője két hete kínos mondatba keveredett a Diósgyőr elleni bajnoki után, amikor az egyik színes bőrű játékosáról beszélt. Az ítélet elnapolása azt jelenti, hogy a tréner az 57. születésnapján vasárnap ott lehet a kispadon a Ferencváros ellen (M4 Sport, 17.30).

Mészöly Géza két hete tért vissza Újpestre Fotó: KOVACS PETER

A tréner a Metropolnak arról beszélt, hogy a Diósgyőr elleni bajnoki utáni nyilatkozatában saját nigériai játékosát, Franklin Saserét „feka” jelzővel illette.

A csapatunkban van két színes bőrű játékos, Jean-Louis Keita és Sasere, akik máig nem értik, miért kaphatok fegyelmit 

– mondta Mészöly. - Sőt, ez maguk a diósgyőriek számára sem világos, tudatták velem, és hogy e szerencsétlen jelzőm erre aligha indok. Az bizonyos, hogy ezt többé nem ismétlem meg. Az akkori 2-1-s győzelmünk kiváltotta felhevült állapotom a magyarázat, eszem ágában sem volt Saserét megsérteni, ő emiatt nem is mérges rám. Nem vagyok rasszista, korábbi franciaországi légiós éveim során számos színes bőrű futballistával ápoltam kiváló viszonyt.

Ami a vasárnapi újpesti rangadót illeti, leszögezte, a lehetséges büntetés nem befolyásolja  labdarúgóit, amint az sem, hogy FTC csütörtökön búcsúzott az Európa Konferencia Ligától, és emiatt esetleg letört lehet.

Egyre jobb a hangulat az öltözőnkben, ezért optimisták vagyunk e fontos 90 perc előtt

 - tette hozzá a lila-fehérek trénere.

Rákosi Gyula korábbi Fradi-legenda elmondta, bízik benne, hogy a zöld-fehérek gyorsan kiheverik az Olympiakosz elleni fiaskót.

A vasárnapi Megyeri úti összecsapáson javuló játékot, győzelmet várok

 – nyilatkozta a 85 éves Fradi-legenda.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás