„Ezúttal nem rémültünk meg” – Így várják a vb-döntőt a csodálatos magyar pólós lányok





Bejutott a világbajnoki döntőbe a magyar női vízilabda-válogatott Dohában.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2024.02.14.
vb dohai női vízilabda

A magyar lányok büntetődobásokkal verték Görögországot a dohai vb elődöntőjében, és a pénteki (15.30, tv: M4 Sport) fináléban az Egyesült Államok válogatottjával találkoznak. Mihók Attila, a csapat társ szövetségi kapitánya elárulta, Leimeter Dóra 18 másodperccel a vége előtt született egyenlítő gólja előtt nem ijedtek meg a lányok.

LEIMETER Dóra; SZILÁGYI Dorottya; GURISATTI Gréta
Megérdemelt sikert ünnepelnek, bejutottak a vb-döntőbe a pólós lányok (Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Kovács Tamás)

„A végén megbeszéltünk egy fórt, de aztán nem abból lőttük a gólt, mert a görögök levédekezték, így a labdának mennie kellett még egy kört, és szerencsére ezúttal nem rémültünk meg attól, hogy csak két másodperc maradt az előnyből. Ezen egyébként nagyon sokat dolgoztunk” – elevenítette fel az utolsó akciógólt a kapitány, aki azt is elárulta, mire számít az amerikaiak elleni döntőben. „Azt várom, hogy felvegyük a kesztyűt. Volt velük már itt egy edzőmeccsünk, nagyon masszívak, nehéz rajtuk fogást találni, ráadásul egy olyan extra kapusuk van Asleigh Johnson személyében, hogy védekezésben nem kell sokat kockáztatniuk, nyugodtan elengedhetik a lövőket.”

A mérkőzés egyik hőse, Leimeter Dóra, aki jó meccsre számít a fináléban.

„Ha ugyanilyen felszabadultan tudunk játszani, mint most, annyira összetartóak leszünk, akkor egy nagyon jó meccset játszhatunk az amerikaiakkal” – tekintett előre a fináléra a balkezes játékos.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás