Kitálalt a legenda, esély sincs a Fradi ellen





Két egykori válogatott futballista véleménye megegyezik abban, hogy a három pont a Ferencvárosé lesz a vasárnapi székesfehérvári futballbajnoki meccsen.



Megosztás
Szerző: (s)
Létrehozva: 2024.03.08.
Labdarúgó NB I fehérvár fc Csongrádi Ferenc FTC

A harmadik a második ellen játszik a labdarúgó NB I hétvégi rangadóján. A hazai pálya előnye a Fehérvár FC mellett szól, ám sokak szerint a címvédésre hajtó Ferencváros a meccs esélyese. (15.30, TV: M4 Sport). Így gondolja ezt Csongrádi Ferenc, a Videoton legendája is.

Novemberben a Fradi otthonában nyert a Fehérvár Fotó: Török Attila

A többi tizenegy élvonalbeli csapat közül egyet sem tudok említeni, amelyik a siker reményében veheti fel a harcot a címvédő fővárosiakkal

– nyilatkozta a Metropolnak Csongrádi Ferenc, az UEFA Kupában egykor ezüstérmes Videoton válogatott középpályása, a Mészöly Kálmán–Mezey György-féle aranycsapat tagja. „Bár szemre igazán szép és szemet gyönyörködtető volt klubom harmadik helyezése a tabellán, de a végső első helyre fő esélyes FTC-t képtelen megszorongatni.”

Csongrádi ezt arra alapozza, hogy télen a fehérváriak eladták a zöld-fehéreknek gólzsákjukat, Kenan Kodrót, azt pedig nem érti, hogy a másik befejező csatárukat, Szabó Leventét, aki november 12-én a fővárosban győztes gólt fejelt Dibusz Dénesnek, miért adták kölcsön a Diósgyőrnek.

Noha látványos futballra számítok, de a Fehérvárnak nincs esélye a három pontra.

Ezzel messzemenően egyetért a Fradi nyolcszoros válogatott támadója, Szokolai László.

Volt csapatom nyer 2-0-ra, mégpedig azért, mert három támadónk az NB I legkiválóbb triója

– tippelt Szokolai. majd így folytatta: „A fő tűzerő Varga Barnabás, akinek játéka kapcsán csak az a kérdés: ő egyedüli éket szeret játszani, de ha mellé teszik Alekszandar Pesicset vagy Kodrót, akkor már igen szűk számára a támadó terület.”

Szokolai hozzátette: a Fehérvár mintegy kihúzta a saját méregfogát azzal, hogy eladta Kodrót.

A két együttes ebben az idényben játszott mérkőzései:

Fehérvár–Ferencváros 

2. forduló: 3-5 (Székesfehérvár)

13. forduló: 1-0 (Groupama Aréna)

Jelenlegi helyezésük:

2. Ferencváros 48 pont

3. Fehérvár FC 39 pont


 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás