Pénteken kezdődik a harc a Fradi újabb aranyáért





Erdélyi jégen, Csíkszeredában termett babér az FTC jégkorong-csapatának az Erste Liga elődöntőjében.



Megosztás
Szerző: (s)
Létrehozva: 2024.04.02.
Bikár Fodor Szabolcs elődöntő jégkorong

A közös Erste Ligában is diadalmaskodna a Ferencváros jégkorongcsapata. Efelé az első lépést megtették, ugyanis a zöld-fehérek a Csíkszereda otthonában nyerték meg az elődöntő hatodik összecsapását 2-1-re. Minden idők egyik legkiválóbb fradista jégkorongozója, dr. Bikár Péter szerint a zöld-fehér együttes szívét-lelkét adta ezen a mérkőzésen.

Örvendetes a versengés futballistáink, akik a harmincötödik aranyérmük megszerzése felé haladnak és hokisaink között, hiszen utóbbiak a harminckettedik babért vették célba

– nyilatkozta a Metropolnak a nyugdíjas fogász főorvos. „A jégen volt izgalom bőven, tudniillik a rendes játékidő, 60 perc 1-1-s eredménye után a kanadai Adam Brady találata döntött a «hirtelen halálban», a 71. percben. Nyilvánvaló, sem a mai Fradi akaratával, sem az erejével nincs gond.”

Hogy a pénteken Budapesten kezdődő bajnoki döntőben az Erste Liga-aranyérmet eddig még sohasem szerzett Brassóval szemben mire viszi Fodor Szabolcs zöld-fehér tréner együttese, erre Bikár – ahogyan ő fogalmazott – illetéktelennek érzi magát válaszolni. 

Ha még több hokimeccset közvetítene a tévé, jobban ismerhetném a brassóiakat, de mivel ritkán láttam őket, illetlenség jósolgatni. Meglepett, hogy a másik elődöntő-ágon Szilassy Zoltán tréner Gyergyói HK-ja elbukott a brassóiakkal szemben. A Gyergyónak szurkoltam azért, mert Zoli papájával valamikor együtt hokiztam.

Bikár természetesen ott ül majd a finálé első meccsén a Tüskecsarnok lelátóján, elvégre tíz éve a magyar jégkorongsport Hírességek Csarnokába választották, s mint ilyen, tiszteletjegyet kapott. Viszont nem rejtette véka alá azt a véleményét, miszerint a honi hoki előnyére válna, ha sokkal több magyar játékos, elsősorban fiatal húzna korcsolyát az Erste Ligában, elvégre az magyar bajnokság. 

„Felvetődik bennem a kérdés: az FTC-ben például egy finn légiós teljes mértékben átérzi-e, hogy a végső magyar bajnoki diadalért küzd..?” – így az egykori válogatott támadó, aki játszott a válogatottban  az 1964-es innsbrucki téli olimpián, később a néhai szövetségi kapitány, Boróczi Gábor segítőjeként dolgozott a legjobbaknál.

Erste Liga play-off, az elődöntők hatodik találkozói:

Csíkszereda-FTC 1-2 (összesítés: 2-4)

Gyergyói HK-Corona Brassó 2-6 (összesítés: 2-4)

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás