Ez nagy buli lesz, világsztárok lépnek fel az MVM Dome-ban





A magyar férfi jégkorong-válogatott május 7-én az MVM Dome-ban a világbajnok Kanadát fogadja.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2024.04.15.
Módosítva: 2024.04.15.
MVM Dome Kanada jégkorong

A tavalyi évhez hasonlóan idén is Budapesten vívja az utolsó világbajnoki felékszülési mérkőzését a kanadai válogatott, amely az MVM Dome-ban lép fel. A magyar válogatott akkor már túl lesz a bolzanói divízió 1-es vb-n, tavaszi zárásként fogadja a világ legjobbjait. 

Carolina Hurricanes v Chicago Blackhawks
Connor Bedard Fotó: Michael Reaves

Egyelőre képlékeny, milyen kerettel jönnek a kanadaiak – írja az Origo – az viszont biztos, Rick Nash általános igazgató három ifjú sztárral már felvette a kapcsolatot. Budapesten léphet fel Connor Bedard, aki az év újonca díj várományosa az NHL-ben. A Chicago Blackhawks tavaly az első helyen foglalta le a játékjogát, és a 18 éves tini azóta berobbant a profi ligába (66 meccsen, 22 gól, 38 gólpassz). Mason MacTavish, az Anaheim sztárja is meghívót kapott, őt 1/3-asként draftolta 2021-ben a kaliforniai csapat. Mindketten ifjúsági és junior világbajnokok, 2021-ben együtt nyertek az U18-as vb-n, majd MacTavish 2022-ben csapatkapitányként, Bedard pedig 2023-ban parádés teljesítménnyel, 9 góllal és 14 assziszttal vezette U20-as aranyéremig a juharleveleseket.

Egy régi ismerőst is köszönthetünk, a Columbus Blue Jackets centere, Adam Fantili tavaly már itt járt a kanadai válogatottal, ha hinni lehet a híreknek, most újra korcsolyát húzhat Budapesten. 

Ez egyelőre három név, de már jelzi, szupersztárokkal érkezik Kanada Budapestre.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás