Ezer kilométer buszozás, újra lecsapna a Fradi réme





Noha az élvonalban kiesésre áll a Kisvárda, kedden bejuthat a kupadöntőbe.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.04.23.
Paks sportfogadás elődöntő Kisvárda

Az ötös NB I-s vereségsorozata után lévő Paks és az élvonalban kiesésre álló, 11. helyezett Kisvárda játszik egymással kedden (20 óra, M4Sport) a Magyar Kupa első elődöntőjében.

A papíron esélyesebb hazaiak támadója, Könyves Norbert megállapította, a vendégek legutóbbi két bajnoki fordulóban mutatott jó formája láttán nem egyszerű hazai környezetben kupafináléba jutniuk.

Az Újpest ellen remekeltek, 4-1-re nyertek a szabolcsiak, majd a bajnok Ferencvárossal szembeni fővárosi 0-0-s döntetlenjük jelezte, védelmük kiválóan zár, amikor nagyon szükséges.

Ráadásul a 21 éves várdai kapus, Kovács Marcell a Fradi ellen minimum féltucat olyan labdát hárított, amikor sokan már gólt kiáltottak.

- A fiatalember valóban jól állta a Fradi rohamait, kérdés, hogy hasonló produkcióval áll-e elő velünk szemben is – reagált erre Könyves. - Mostani szériánk nem kellemes. Öt, egymást követő bajnoki vereség után a feladatunk adott: innen kell felállni. Meg is tesszük, bár ennek útjában áll a Kisvárda…

Kovács Marcell élete meccsét játszotta a Ferencváros ellen Fotó: Dömötör Csaba

Túlzás azt állítani, hogy a Kisvárda kipihenten érkezne Paksra. A Groupama Arénából szombat este visszautaztak Szabolcsba, az oda-vissza összesen 568 kilométert tett ki, kedden Várdáról Paksra, ami újabb 407 km, azaz csaknem ezer kilométeres zötykölődés után lépnek pályára az atomvárosban. A 21 éves záhonyi születésű Kovács kapust azonban nem zavarja ez a tekintélyes távolság.

- A buszon alszom, zenét hallgatok, olvasok – újságolta Kovács, aki elárulta: két Európa Konferencia Liga-meccsen még a zöld-fehérek kispadján ült. - Álmodoztam arról, hogy egykori, fiatalabb korom klubja ellen ne csak cserekapus legyek, és íme, szombaton védhettem a Groupama Arénában.

De még hogyan! A gól nélküli meccs után egykori klubtársa, Katona Bálint is megjegyezte, egy gólt azért beengedhetett volna; persze nem tette. Kiemelkedő formáját átmenteni óhajtja Paksra is.

Bár az NB I-ben utolsó előtti hely a miénk, de jó formában vagyunk, ezért továbbjutást tervezek. Mivel szerdán a Fradi a másik elődöntőben idegenben legyőzheti a Nyíregyházát, nem kizárt, hogy egykori klubom ellen ismét kapuba állhatok a Magyar Kupa aranymeccsén.

A Kisvárda edzője, Feczkó Tamás leszögezte: bajnoki pozíciójuk nem befolyásolja a kupaelődöntő előtti hangulatukat. 

Az már inkább elgondolkodtató, hogy vendéglátónk még a kispadról is olyan játékosokat vethet harcba, akik meccsek eldöntésére képesek. A Paks a Puskás Akadémiától elszenvedett legutóbbi 5-0-s bajnoki veresége után nem lehet éppen lakodalmas hangulatban. Értesültem Bognár György edző véleményéről, miszerint csapata ilyen mélyen régen volt, de emlékeztetett rá, hogy egy korábbi 6-1-s vereségüket követően indultak be igazán. Nos, erre kell figyelnünk, nehogy éppen ellenünk kapjon lábra a Paks

– nyilatkozta a tréner, aki a legjobb nyolc között korábbi együttesét, az MTK-t búcsúztatta (3-2) Kisvárdán. 


 Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.





 





Ezeket olvastad már?
Széttárt combok és csupasz almamellek: pucéran fotózták le ágyában a vadóc tornászlányt

Széttárt combok és csupasz almamellek: pucéran fotózták le ágyában a vadóc tornászlányt

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás