„Csak arra emlékszem, hogy a szurkolókat nézem" - így értékelt a nap magyar hőse





Szenzációs hangulatú meccset nyert meg a magyar férfi jégkorong-válogatott a bolzanói divízió I/A-s világbajnokságon.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.05.04.
Módosítva: 2024.05.06.
jégkorong bolzano magyar válogatott

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában. A meccs egyik hőse Hári János volt, aki a ráadásban gólpasszt adott. A Metropolnak elmondta, óriási hangulatban zajlott a meccs, mindkét szurkolótábor űzte, hajtotta a kedvenceit.

jégkorong
Győzelemmel folytatta a magyar válogatott Fotó: Szigetváry Zsolt

"Nagyon jó meccset láthattak a szurkolók, sok helyzettel, küzdős, fizikális hokival, jó kapusteljesítményekkel. Öröm volt játszani, szerintem a magyar szurkolók túlnőttek az olaszokon, óriási hangulatban játszottunk. A döntetlen igazságos volt, talán egy picit több helyzetet alakítottak ki, mint mi, viszont a hosszabbítás egy olyan műfaj, ahol bárki nyerhet. A lényeg, hogy miénk lett a két pont." - fogalmazott Hári.

Hári átadását Varga Balázs váltotta gólra a hosszabbításban. A nap hőse elárulta, igazából vissza kell néznie a gólját, mert akkora extázisba esett, hogy pontosan nem emlékszik rá.

"Az egész meccsen tudtunk nyomást gyakorolni rájuk, és igazából csak a mi kis hibáinkból tudtak gólt szerezni. Erre szombaton oda kell figyelni, hogy ne legyen ennyi kiállítás. Vissza kell néznem a gólt, mert csak arra emlékszem, hogy beütöttem a korongot, aztán az összes magyar szurkolót néztem, ami felejthetetlen élmény volt. Megkaptam Stipsicztől a korongot, aztán láttam, hogy kettő az egyben vagyunk Janival. Mindenki egymásért küzd, közös a célunk." - fogalmazott Varga.

A magyar válogatott utolsó, szombati ellenfele, a szlovén csapat már feljutott a 16-os elitbe. A MacAdam-csapat visszajut az élvonalba, ha a torna zárómeccsén legyőzi Szlovéniát. Amennyiben ez nem sikerül, akkor arra lenne szüksége, hogy előtte Románia ne verje meg Japánt, Olaszország pedig ne győzzön alapjátékidőben a Koreai Köztársaság ellen.

Az állás: 1. Szlovénia (már feljutott) 9 pont, 2. Magyarország 8, 3. Románia 6 (7-15), 4. Olaszország 6 (12-9), 5. Japán 4, 6. Koreai Köztársaság 3.

Az első két helyezett feljut a 16-os elitbe, az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás