Hol a kapitány? Először edzett a magyar válogatott a botrány óta





Habár a Magyar Jégkorong Szövetség csütörtökön cáfolta a kapitányváltást, a pénteki edzés előtt mindenki azon tanakodott, hogy Don MacAdam szövetségi kapitány vajon itt lesz-e a tréningen.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.05.03.
Módosítva: 2024.05.03.
jégkorong Don MacAdam bolzano

A magyar jégkorong-válogatott pénteken 9:40-kor kezdte el az edzését a bolzanói arénában. A legfontosabb hír, hogy Don MacAdam szövetségi kapitány is jelen volt, korcsolyát húzott, hokiütővel a kezében szokás szerint a játékosok között korizott. Ezzel a jelenlétével is cáfolta, amit az MJSZ csütörtök este megerősített: továbbra is ő vezeti a magyar válogatottat, nem került Kiss Dávid kezébe az irányítás.

jégkorong
Az első edzés a balhé óta, Don MacAdam hátul, feketében áll a játékosok között

Más kérdés, hogy a kanadai szakember tíz perc elteltével félrehúzódott, a palánk mellől szemlélte az edzést, amit szokás szerint a másodedzők irányítottak.

Galló Vilmos is itt volt, aki szerdán a románok elleni vesztes mérkőzést követően bohócnak nevezte a szövetségi kapitányt. A 27 éves csatár azóta elnézést kért, és ígérte, a hátralévő két mérkőzésen is mindent megtesznek a csapat sikeréért.

Kezdő lépésnek a pénteki edzés megtette, pörgős iramban készültek, a szokásosnál kevesebb volt a viccelődés, nagyobb a koncentráció, mindkét kapust, Bálizs Bencét és Horváth Dominikot alaposan megdolgoztatták.

Az emberelőnyt is gyakorolták, Galló Vilmos szerdán többek között arra panaszkodott, hogy fórban nem kapott lehetőséget a kanadai szakembertől. Nos, ezúttal ő is kapott, a második emberelőnyös sorban játszhatott az edzésen, nagy kérdés azonban, hogy az esti meccsen is számítanak-e rá az öt a négy elleni játékban.

A magyar válogatott pénteken 19:30-kor a házigazda Olaszország ellen folytatja a vb-n.

A tabella

1. Magyarország 6 pont (10-5)

2. Szlovénia 6 pont (10-5)

3. Olaszország 5 pont (10-6)

4. Japán 4 pont (8-10)

5. Korea 3 pont (9-12)

6. Románia 3 (4-13)

(Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol)

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás