Marco Rossi hívta: megfontolná a visszatérést a korábbi Honvéd- és Fradi-kedvenc





Gratulált Davide Lanzafame edzői sikeréhez Marco Rossi. A Honvéd és a Fradi bajnoka és gólkirálya nem zárja ki, hogy visszatér dolgozni Magyarországra.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.05.15.
Davide Lanzafame Honvéd edző Fradi Marco Rossi

Nehéz döntést hozott meg David Lanzafame, miután vezetőedzőként első teljes szezonját bajnoki címmel zárta a Borgaro Calcio élén. A Torino melletti kisváros csapatával feljutott az olasz negyedosztályba (Serie D), majd a siker megünneplése után békében megállapodtak a klub vezetőivel arról, hogy a csúcson különválnak az útjaik. Most várja az újabb hazai ajánlatokat, ahol megvalósíthatja az elképzeléseit, és később akár Magyarországon is szívesen dolgozna.

Lanzafame 2022-ben Pestszentimrén kezdte az edzői pályát
Davide Lanzafame 2022-ben Pestszentimrén kezdte edzői pályafutását (Fotó: Bors)

Lanzafame a tartományi Piemonte Sportnak elmondta: először is meg akarja szerezni az A és Pro minősítésű edzői végzettséget, és közben tapasztalatokat szeretne gyűjteni (eddig 2022-ben a magyar Budapest-bajnokságban szereplő Pestszentimre, majd hazaköltözése után a Borgaro edzője volt).

A jövőben mindenképpen megfontolnám

– válaszolta a felvetésre, hogy elgondolkodna-e egy magyar edzői ajánlaton.

A Honvédnál három időszakban szerepelt olasz excsatár Kispesten bajnok, bronzérmes és kupagyőztes volt, nyert NB I-es aranyat a Ferencvárossal is, és mindkét klubban eljutott gólkirályi címig. A két éve visszavonult „Lanza” múlt héten a Ripostnak nyilatkozva elmondta: mindig is hangoztatta, hogy a feleségével és három lányukkal együtt mennyire megszerették Budapestet. Sosem felejtik el a magyaroktól kapott nagy szeretetet, ami pedig volt klubjait illeti: örül a Fradi sikereinek, ellenben elszomorítja a másodosztály középmezőnyéig süllyedt Honvéd zuhanórepülése, hiszen máig rajong a klubért és szurkolóiért.

Éppen Kispesten volt az edzője a már-már második apjaként tisztelt Marco Rossi. Jelenlegi szövetségi kapitányunk most telefonon gratulált korábbi vezéregyéniségének, immár edzőkollégájának.

Marco Rossi hívásának örültem a legjobban.

„Ő jelenleg a magyar válogatott edzője, és számomra igazi viszonyítási pont. Tanácsokat kérek tőle, edzőként és emberként is nagyon tisztelem. Számomra ő a legfontosabb, kétszer dolgoztunk együtt és kiváló eredményeket értünk el. Magyarországon ő volt az erkölcsi támaszom. Nagyon hasonló karakterek vagyunk” – mondta Lanzafame, akinek korábbi mesterei közül Rossi mellett Antonio Conte és Francesco Guidolin a példaképe.

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás