Tényleg eljött a búcsú ideje? Mbappé válaszára várnak Párizsban





A világbajnok csatár utolsó párizsi évében a Dortmunddal csatázik az elődöntőben. De mi van akkor, ha a gárda megnyeri a Bajnokok Ligáját?



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.05.01.
Módosítva: 2024.05.01.
Bajnokok Ligája Borussia Dortmund sportfogadás PSG

Szerda este lejátszák a labdarúgó Bajnokok Ligája második elődöntőjét is, az odavágón a német Borussia Dortmund fogadja a francia Paris SG-t (21.00, M4 Sport). A párharc esélyese a francia csapat, amely az előző körben a Barcelona otthonában nyert 4-1-re. Főszereplő lehet az a Kylian Mbappé, aki bevallottan az utolsó heteit tölti a klubnál. A világbajnok támadó 2017-ben érkezett a párizsiakhoz, de februárban bejelentette, nyáron távozik a klubtól. A Real Madridnál tárt karokkal várják, s két éve egyszer már kifarolt a madridi szerződésből, most kétséges, hogy újra cserben hagyná a királyi gárdát.

Kylian Mbappe
Mbappé BL-győzelemmel búcsúzhat (Fotó: AFP)

Többen azonban abban bíznak, hogy egy esetleges zajos siker – a PSG még sosem nyerte meg a Bajnokok Ligáját – maradásra bírná Franciaország büszkeségét. Márpedig az elődöntőben a németeknél mindenképpen esélyesebb a francia együttes, egy egymeccses döntőben pedig bármi megtörténhet. Mbappé érthetően most nem a távoli jövőről beszél.

A szezon egyik legfontosabb összecsapása vár ránk, csak erre s a csapatra fókuszálok

– mondta a támadó, aki már 8 gólnál jár az idei BL-szezonban.

A Dortmund és a PSG már a csoportkörben is összecsapott egymással, Párizsban a hazaiak nyertek 3-0-val, míg a németországi 1-1-gyel a Dortmund „magával vitte” riválisát a nyolcaddöntőbe.

A Dortmund legutóbb 2013-ban volt döntős, a PSG 2020-ban, mindkét együttest a Bayern München győzte le akkor. A két csapat közül egyedül a Borussia nyert valaha BL-döntőt (1997, a Juventus ellen).

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.


 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás