Őrjöngenek a németek, magyar bíró reagált a BL legnagyobb botrányára





A nagy kérdés az, hogy miért kellett beinteni a lest a Real Madrid–Bayern München labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntő visszavágóján?



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.05.09.
Módosítva: 2024.05.09.
Real Madrid les De Ligt sportfogadás

Az utolsó pillanatban menthette volna hosszabbításra a Real Madrid elleni elődöntőt a Bayern München focicsapata a Bajnokok Ligájában. A németországi 2-2 után a Real Madrid odahaza 2-1-re vezetett, amikor a 103. percben Matthijs de Ligt a kapuba talált. Igenám, de az akció közben az asszisztens jelzésére Szymon Marciniak les miatt a sípjába fújt, a gól csak ezután született. A sípszó miatt a videobíró sem vizsgálhatta az esetet.

Többször feszült volt a meccs a két gigász között – Fotó: AFP

A felvételeken azt lehet látni, hogy a beadásnál De Ligt jó eséllyel lesen is volt. Az eset kulcsszereplője azonban a Bayern védője, Noussair Mazraoui, aki elől a Real Madrid védője fejjel tisztázott. A partjelző ebben a pillanatban emelte a zászlaját, majd jött a sípszó. A folytatásban Thomas Müller beadását kotorta De Ligt a kapuba.

Bede Ferenc korábbi FIFA-bíró is úgy érzi, a kulcskérdés az volt, hogy Mazraoui lesen volt-e.

– Ha ő nincs lesen, akkor a gól szabályos volt. A védő mellőle fejelte ki a labdát, így az ő helyzetét kellett volna megvizsgálni

– mondta lapunknak Bede, aki kitért arra is, miért intett azonnal lest a partjelző. Ellenkező esetben ugyanis a VAR megvizsgálta volna a találatot. 

Mendy ugye kifejelte a labdát, a bírók pedig arra következtettek, véget is ért az akció. Ezért jött a jelzés. Müller passza és De Ligt gólja már sípszó után volt.

Íme maga a jelenet

 

A holland De Ligt a mérkőzés után azt mondta, a partjelző elnézést kért tőle, elismerte, hibázott. Ugyanakkor arra a Bayern játékosa nem tért ki, hogy a lengyel asszisztens mit gondolt hibának: a korai jelzést, vagy eleve a leshelyzetet.

Én óvatosan fogadom ezeket a nyilatkozatokat, melyek a meccs után azonnal születnek. Nem voltunk ott, nem tudjuk, mi hangzott el. Hivatalos szabály ugyanakkor, hogy a bírók a meccs után a sajtó, s a játékosok felé sem kommunikálhatnak

– mondta Bede.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás