Csernoviczki Éva aranyérmes

Csernoviczki Éva aranyérmet nyert a 48 kilogrammos kategóriában a budapesti cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján.
Az olimpiai harmadik Csernoviczki negyedik mérkőzésén a belga Charline van Snickkel csapott össze a döntőben, aki ugyancsak volt már bronzérmes az ötkarikás játékokon, és aki ellen 3-2-re vezetett kettejük különpárharcában.

Hatodik meccsük első fele eseménytelenül telt, majd a belgát intette a bíró passzivitásért. A találkozó 1 perc 42 másodperccel a vége előtt dőlt el, amikor a 26 éves magyar egy kontratámadásból vazaarit érően vitte földre riválisát. A hátralévő időben aztán okosan tartotta előnyét, és végül magabiztosan nyert.

"Sikerült meglepnem az ellenfelemet egy taktikai váltással, ezúttal jobbra is mozogtam ugyanis" - nyilatkozta Csernoviczki Éva. "Egy hete még lázas voltam a középfülgyulladásom miatt, nehezen lendültem ma bele, de az első két gyors meccs megnyugtatott. Uraltam a meccset földharcban is, és nagyon örülök, hogy a negyedik Eb-döntőmet végre megnyertem. A közönség rengeteget segített!"

Édesapja és egyben edzője, Csernoviczki Csaba ugyancsak boldogan nyilatkozott:
"A belgának momentuma sem volt, Évi bár egy hete még antibiotikumot szedett, végig motiváltan versenyzett. Meghajtom a fejem előtte, fantasztikusan küzdött, a közönség is spannolta őt. A következő időszakban nem fogom szétversenyeztetni, csak akkor megyünk világversenyekre, ha százszázalékos állapotban van."

A tatabányaiak vb-bronzérmes és háromszoros Eb-ezüstérmes versenyzője a magyar dzsúdósport 16. Eb-aranyát szerezte a Papp László Arénában.

Két ötödik hely

Karakas Hedvig és Zámbori Bence is ötödik lett a budapesti cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján. A vb- és Eb-harmadik Karakasra az 57 kilogramm harmadik helyéért kiírt meccsen az orosz Irina Zablugyina várt, akivel már hétszer találkoztak, s a kettejük közti mérleg 4-3-ra az orosz Eb-harmadik javára billent. A nyolcadik csata sokáig értékelhető akció nélkül zajlott, mígnem fél perccel a vége előtt a rivális egy földharcban karfeszítést alkalmazott, és ipponnal nyert.

A 66 kilós Zámbori a bronzéremért a négy Világkupa-aranynál tartó David Larose-zal csapott össze, akivel még sosem vívott tétmérkőzést. Az első küzdelem nem tartott sokáig, ugyanis a francia 29 másodperc elteltével kiemelte és a szőnyeghez csapta az U23-as Európa-bajnok magyart, s ippponnal nyert. A Honvéd 24 éves dzsúdósa így az ötödik helyen zárta első felnőtt Eb-jét.

Pénteken, hasonlóan a nyitónaphoz, hét magyar lép tatamira a Papp László Arénában.

Érmesek és a magyarok eredményei
férfiak:
60 kg:
1. Amiran Papinasvili (Grúzia)
2. Ludovic Chammartin (Svájc)
3. Artiom Arshanky (Izrael) és Ashley McKenzie (Nagy-Britannia)

66 kg:
1. Lasa Savdatuasvili (Grúzia)
2. Kamal Kan-Magomedov (Oroszország)
3. Dimitri Dragin (Franciaország) és David Larose (Franciaország)

Zámbori Bence ötödik lett, Gorjanácz Zsolt helyezetlenül zárt.

nők:
48 kg:
1. CSERNOVICZKI ÉVA
2. Charline van Snick (Belgium)
3. Laetitia Payet (Franciaország) és Ebru Sahin (Törökország)

Erdélyi Lilla helyezetlenül zárt.

52 kg:
1. Natalja Kuzjutyina (Oroszország)
2. Andrea Stefania Chitu (Románia)
3. Laura Gomez Ropinon (Spanyolország) és Majlinda Kelmendi (IJF)

Maros Barbara hetedik lett.

57 kg:
1. Automne Pavia (Franciaország)
2. Sabrina Filzmoser (Ausztria)
3. Telma Monteiro (Portugália) és Irina Zablugyina (Oroszország)

Karakas Hedvig ötödik lett, Szabó Katinka helyezetlenül zárt.
 

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu