Szűcsék döntősek, az Eger a bronzért játszhat

Elsőként a Szűcs Gabriellát is a soraiban tudó spanyol Sabadell együttese jutott be a női vízilabda Bajnokok Kupája Final Fourjának döntőjébe az egri négyes torna első elődöntőjének megnyerésével.
A sikerből a részét két találattal is kivevő magyar válogatott játékos csapata a görög bajnok Vuliagmeni felett diadalmaskodott egy góllal.

A másik párban az orosz Kirisi vív meg a szombati fináléban való szereplés jogáért a házigazdák gárdájával a Bitskey-uszodában.

Eredmény, elődöntő:
Sabadell (spanyol)-Vuliagmeni (görög) 9-8 (2-2, 4-3, 2-1, 1-2)
 

Az Eger a harmadik helyért játszhat

A Sabadell után a másik elődöntőt a házigazda Egerrel szemben felettébb magabiztosan nyerő orosz Kirisi jutott be a női vízilabda Bajnokok Kupája Final Fourjának döntőjébe a hevesi fővárosban zajló négyes tornán.

Eredmény, elődöntő:
Kirisi (orosz) - ZF-Eger 16-10 (5-1, 2-2, 5-4, 4-3)
-----------------
a magyar góldobók: Czigány 4, Antal, Keszthelyi 2-2, Veréb, Somhegyi 1-1

Magyar szempontból nagyon rosszul indult a mérkőzés a Bitskey-uszodában, hiszen az oroszok 2-0-ra vezettek, majd 3-1 után 6-1-re elhúztak a felettébb idegesen és bizonytalanul játszó egriekkel szemben. A tetemes hátrányból a második negyed elején sikerült valamelyest faragni (6-3), a nagyszünetre azonban 7-3-as Kirisi-előnynél vonultak el a csapatok.

A harmadik negyedben Antal Dóra révén lett 8-4, ám további közelítés helyett újabb hideg zuhany következett: az oroszok 11-4-re megléptek. Már csak két perc volt hátra az utolsó szünetig, amikor Antal büntetőből szépített (11-5), majd 12-5-öt követően a kétszer egymás után eredményes Czigány Dóra hozta vissza a halovány reményt a befejező negyedre (12-7).

Amelyben Czigány megúszásgóljával lett 13-8, de Keszthelyi két remek megoldásával is már csak szépíteni (15-9, 16-10) tudott a hazai gárda, érdemben közelebb kerülni riválisához azonban képtelennek bizonyult. A magyar bajnok és a másfél ezres egri nézősereg bánatára nagyon sima vereség lett a vége, az ellenállhatatlanul pólózó Kirisi a döntőbe jutott, az Eger pedig a harmadik helyért szállhat vízbe szombaton.

A szombati program:
a 3. helyért:
ZF-Eger - Vuliagmeni 16.30

döntő:
Sabadell-Kirisi 18.00

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu