Joó Abigél és Bor Barna is bronzérmes

A 78 kilogrammos kategóriában címvédő Joó Abigél bronzérmet nyert a budapesti cselgáncs Európa-bajnokság szombati versenynapján. A +100 kilogrammos kategóriában szereplő Bor Barna szintén bronzérmet nyert.
A KSI dzsúdósa a harmadik helyért a hozzá hasonlóan 22 éves Luise Malzahnnal csapott össze, aki második Eb-bronzáért lépett tatamira. Kettejük mérlege 3-1 volt a kétszeres Európa-bajnok magyar javára, aki tavaly a cseljabinszki elődöntőben is jobbnak bizonyult ellenfelénél. Az ötödik meccs voltaképpen egy perc elteltével eldőlt, ekkor Joó egy földre vitelért előbb vazaarit, majd jukót kapott, és akár idő előtt be is fejezhette volna a találkozót, de a német rendre kifordult az eséseknél. Az előny végül így is elégnek bizonyult, így a magyar dzsúdós megkönnyebbülten mosolyogva vonult le a tatamiról.

„Vártam nagyon az itthoni Eb-t, de aztán elkezdtem izgulni, gyomorgörcsöm volt, és az első meccsem előtt még sírtam is egy picit - idézte fel Joó Abigél. - A szőnyegen aztán erőt adott a buzdítás, a bronzmeccsre a német eléggé elfáradt, nekem inkább az az előtti két mérkőzésen volt nehéz. Úgy tűnik, páros években nyerek Eb-t, szóval talán jövőre ismét...”

Edzője, Pánczél Gábor elégedett

„Abigél stabilan ott van a világ élmezőnyében, de még fejlődnie kell, no meg adaptálnia az új szabályokat. Mostanában az iskolával is kellett foglalkoznia, amely ugyanolyan fontos, mint a sport. Augusztusban még többre lehet képes a riói világbajnokságon.”

Bor Barna is érmet szerzett

A világbajnoki ezüstérmes, paksi dzsúdós a szlovén Matjaz Cerajjal küzdött meg a harmadik helyért, akit mind az öt eddigi mérkőzésükön megvert. Nem volt ez másként hatodszor sem, a 26 éves, háromszoros Eb-második magyar alig másfél perc elteltével gyilkos leszorítást kezdeményezett, amelyből ellenfelének esélye sem volt kijönni.

„Úgy mentem ki a tatamira, hogy ha beledöglök is, megcsinálom. Edzőm is azt mondta, hogy itt a döntőben már nem kell tartalékolni - nyilatkozott örömkönnyekkel a szemében a győztes. - Nem éreztem tehernek a hazai Eb-t, élveztem a meccseket, az olimpiai csalódás és a sok ezüst után nagyon meg vagyok hatódva.”

Edzője, Hangyási László elmondta: mikor tanítványa megfogta a szlovént, már tudta, hogy megvan a meccs. „Eddig mindig megverte Cerajt, és mi tiszteljük a hagyományokat” - tette hozzá tréfásan.

Joó Abigél a magyar küldöttség második, Bor Barna pedi érmét szerezte meg a Papp László Arénában, a hazai dzsúdósport történetében pedig az övé a 37. Eb-bronz.

A budapesti cselgáncs Európa-bajnokság éremtáblázata az egyéni versenyek után:

(arany ezüst bronz)
Franciaország 4 1 7
Grúzia 3 3 1
Oroszország 2 2 2
Szlovénia 2 1 1
Hollandia 1 2 1
MAGYARORSZÁG 1 - 2
Csehország 1 - -
Belgium - 1 1
Ausztria - 1 1
Horvátország - 1 -
Svájc - 1 -
Románia - 1 -
Törökország - - 2
Izrael - - 2
Németország - - 1
Ukrajna - - 1
Portugália - - 1
Nagy-Britannia - - 1
Litvánia - - 1
Spanyolország - - 1
Lettország - - 1
IJF-zászló alatt indult - - 1

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu