Az ETO a Ferencvárost legyőzve bajnok lehet

Megpecsételődhet a 100 millió forint körüli adósságot felhalmozó Eger sorsa.
A 27. fordulót rendezik a hétvégén az OTP Bank Ligában. Csapatonként 12-12 pontot lehet még szerezni ebben az évadban, s az éllovas Győrnek jelenleg 7 pont az előnye fő üldözője, a Videoton előtt.

Mindez azt jelenti: az ETO sikere és a fehérváriak döntetlenje vagy veresége esetén vasárnap este negyed 9 tájban bajnokavatásra kerülhet sor az ETO Parkban (a két együttes egymás elleni összevetése a zöld-fehéreknek kedvez).

A vendég Ferencváros számára is van tétje azonban az összecsapásnak: Ricardo Moniz alakulata a nemzetközi kupaszereplés jogáért versenyez.

A meccs előtti ünnepi hangulat garantált, hiszen  az 50, illetve a 30 éve bajnokságot nyerő hajdani győri kedvencek ünneplése a centerpályán ér véget. Az ETO negyedszer lehet aranyérmes; a sors különös játéka folytán kispadján egy „ősfradistával”, Pintér Attilával.

A kupaindulásra pályázó további csapatok közül az MTK a Paksot fogadja, a Honvéd az Újpest otthonában lép fel.

Véget érhet egy fejezet az egri futball történetében. Ha az újonc kikap Pápán, a matematikai esélyét is elveszíti a bentmaradásra. A remény életben tartásához persze elsősorban ki kellene állni a szombati meccsre. Ám a klub körüli zavaros állapotok miatt (a két tulajdonos 1-1 forintért árulja üzletrészét) az egriek pályára lépése jelenleg nem borítékolható. 

Magyar Kupa

Balhés meccsen lett döntős a Győr

Drámaian végződött a Videoton számára a Győr elleni párharc vissza-
vágója az elődöntőben. A Fehérváron összeszedett kétgólos hátrány ledolgozása után emberhátrányba került a Vidi, és az ETO a rendes játékidő hosszabbításában szerezte meg a döntőt érő találatot. Ráadásul Nikolic Nemanja egy ütközés után eszméletét vesztette, mentő vitte kórházba.

A lefújás után a Videoton kispadjáról többen rárontottak a bíróra, akit a biztonságiaknak sikerült biztonságban lekísérniük a pályáról.

A döntőt május 22-én rendezik a Bozsik-stadionban, a Győr ellenfele a másik elődöntő győztese, a másodosztályú Vasas ellen diadalmaskodó Debrecen lesz. 

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu