Strestiket öt hónapra eltiltották

Öt hónapra eltiltotta Marek Strestiket, a bajnok Győri ETO FC labdarúgóját a magyar szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága keddi ülésén.
A szlovák játékos súlyos belépője nyomán eltört a ferencvárosi Leonardo szárkapocscsontja a vasárnapi találkozón. Az MLSZ honlapján azzal indokolta a testület "szokatlanul súlyos" szankcióját, hogy Strestik hátulról történt becsúszása önmagában is rendkívül veszélyes volt, ráadásul nem a labdára irányult, továbbá ellenfele pályafutását veszélyeztető sérülést okozott.

A hétvégi fordulóban kiállított további játékosok közül Aleksandar Alempijevic (Ferencváros) visszaesőként két bajnoki találkozót kénytelen kihagyni, míg Marko Vukasovic (Kecskemét), Mészáros István (Paks) és Völgyi Dániel (Győr) egyet-egyet.

A fegyelmi bizottság súlyos pénzbüntetést szabott ki az Újpest FC-Budapest Honvéd fővárosi rangadón történt "megbotránkoztató és gyűlöletkeltő" megnyilvánulások miatt is. A hazaiaknak 400, a vendégeknek pedig 500 ezer forintot kell befizetni drukkereik miatt.

Az indoklás szerint mindkét szurkolótábor egy-egy csoportja rasszista rigmusokat skandált, "cigányozott" és minősíthetetlen módon gyalázta az ellenfél szimpatizánsait.

A múlt heti Győr-Videoton Magyar Kupa-elődöntőt is megtárgyalták, és a hazaiak rendezési hiányosságok miatt írásbeli figyelmeztetést kaptak, míg a vendégek 500 ezer forintos büntetést labdarúgói és sportszakemberei "súlyosan sportszerűtlen" viselkedése miatt, melynek során a mérkőzés lefújását követően a pályára berohanva reklamáltak és fenyegetően léptek fel a játékvezetőkkel szemben.

A fegyelmi bizottság által kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül, amely a hazai labdarúgás - szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt - segítségre szoruló és arra érdemes személyeit támogatja.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu