Vilanova távozik az FC Barcelona kispadjáról

Gégerákkezelése miatt lemond a spanyol bajnok FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról Tito Vilanova. Utódját a jövő héten nevezik ki.
Ezt Sandro Rosell klubelnök jelentette be pénteken este sajtótájékoztatón, miután már több spanyol lap is megírta a tréner távozását. Kiemelte: a gyógykezelést nem lehet összeegyeztetni az edzői munkával, ezért nem tud Vilanova tovább a csapat élén maradni.

A 44 esztendős Vilanova az elmúlt években daganatos betegséggel küzdött, az előző szezonban a kezelések miatt két hónapot New Yorkban töltött.

Az Antena 3 televíziós csatorna és a katalán régió legnagyobb napilapja, a La Vanguardia arról számolt be pénteken, hogy az edzőnek kiújult a rákos betegsége, ennek tudatában a délután folyamán lemondott posztjáról. A Sport című napilap már azt is megírta, hogy Joan Francesc Ferrer - Vilanova frissen kinevezett segítője - lehet a távozó tréner utóda. Ezzel kapcsolatban az elnök annyit közölt, hogy várhatóan a jövő hét elején jelölik ki az új vezetőedzőt.

A Barcelona Vilanova időszakos távolléte ellenére magabiztosan, 100 pontot gyűjtve nyerte meg a Primera Divisiónt, 15 ponttal megelőzve az ősi rivális Real Madridot.

Vilanova a 2011/12-es szezon végén vette át a Barcelona irányítását a most már a Bayern Münchent irányító Josep Guardiolától. Utóbbi irányításával - miközben Vilanova volt a másodedző - a Barcelona 2008 és 2012 között kétszer nyert Bajnokok Ligáját, háromszor pedig spanyol bajnoki címet.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu