Csoportelső a női vízilabda-válogatott

A brazilok (20-6) és az Európa-bajnoki címvédő olaszok (10-4) után a csoportzáró mérkőzésen a kazahokat is könnyedén, 11 góllal győzte le a magyar női vízilabda-válogatott, amely ezzel magabiztosan nyerte meg négyesét a barcelonai vizes világbajnokságon.
Eredmény (a hazai szövetség honlapjáról):
női vízilabda, 3. forduló, D csoport:
Magyarország-Kazahsztán 18-7 (8-1, 4-2, 3-2, 3-2)
-------------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzői: Bujka 3, Keszthelyi, Illés, Miskolczi, Menczinger, Takács 2-2, Tóth, Antal, Kisteleki, Garda, Szücs 1-1

Merész András szövetségi kapitány csapata úgy vágott neki a mérkőzésnek, ahogy kell: teljes lendülettel, nagy összpontosítással játszottak a lányok az első pillanattól kezdve, aminek hamar meg is lett az eredménye. Igaz, 2-0-nál váratlanul szépített az ellenfél, utána azonban az első negyed végéig már csupa magyar találat született, szám szerint hat, így 8-1-es előnnyel várhatták Takács Orsolyáék a folytatást.

A második nyolc perc szolidabb játékot hozott, s két ízben a kazahok is eredményesek voltak, a különbség azonban ezzel együtt tovább nőtt, a nagyszünetben 12-3-at mutatott az eredményjelző.

A harmadik negyedben sem változott a világbajnoki csoportmérkőzés edzőmeccs jellege, a magyarok erőlködés nélkül szőtték és fejezték is be rendre eredményesen a támadásaikat, tartva a tíz gól körüli differenciát.

A befejező játékrészben Szücs Gabriella preciz távoli bombájának (16-6) az adott plusz jelentőséget, hogy megmozdulása nyomán már valamennyi magyar mezőnyjátékos legalább egy gól gazdájának vallhatta magát. A "slusszpoént" a csapatkapitány Takács látványos ejtése jelentette, ezzel alakult ki a 18-7-es végeredmény. Sikerével a magyar együttes csoportelsőként végzett.

„Elégedettek lehetünk a vb első fázisában mutatott játékunkkal - nyilatkozta a nemzetközi szövetség honlapjának Merész András. - Ma is jól játszottunk, és én nem nevezném edzőmeccsnek a kazahok elleni összecsapást. Mint ahogy következő mérkőzésünk sem lesz annyira könnyű a britekkel, miként azt sokan gondolják. A célunk az, hogy minél messzebbre jussunk ezen a világbajnokságon.”

A vb női tornájának négy négyes csoportjából a körmérkőzések csütörtöki zárultával mindegyik továbbjut a nyolcaddöntőbe, ahol az A-B, illetve C-D ágon az elsők a negyedikekkel, a másodikak pedig a harmadikokkal játsszanak a negyeddöntőért. A magyar csapat ellenfele a nyolc közé kerülésért Nagy-Britannia válogatottja lesz szombat este 20.10-től.

Olasz-görög összecsapás a női vízilabdatorna nyolcaddöntőjében

A magyar csoportban másodikként végző, Európa-bajnoki címvédő olaszok és a C csoportban harmadik, 2011-es világbajnok görögök már a nyolcaddöntőben összecsapnak egymással a barcelonai vizes világbajnokság női vízilabdatornáján.

Eredmények (a vb honlapjáról):
C csoport:
----------
Egyesült Államok - Nagy-Britannia 16-4 (4-0, 2-2, 3-1, 7-1)
Kanada-Görögország 8-8 (2-3, 2-3, 3-0, 1-2)
A csoport végeredménye: 1. Egyesült Államok 6 pont, 2. Kanada 3 (30-27), 3. Görögország 3 (29-27), 4. Nagy-Britannia 0

D csoport:
-----------
MAGYARORSZÁG-Kazahsztán 18-7 (8-1, 4-2, 3-2, 3-2)
Olaszország-Brazília 13-5 (2-1, 6-0, 2-1, 3-3)

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 6, 2. Olaszország 4, 3. Kazahsztán 2, 4. Brazília 0

A szombati nyolcaddöntős párosítás a C-D ágon:
Egyesült Államok-Brazília 17.10
Kanada-Kazahsztán 18.50
Magyarország - Nagy-Britannia 20.10
Olaszország-Görögország 21.30

később:
A csoport:
-----------
Oroszország-Hollandia 17.30
Spanyolország-Üzbegisztán 21.30

B csoport:
----------
Ausztrália - Dél-afrikai Köztársaság 18.50
Kína - Új-Zéland 20.10

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu