Gyurta Dániel zsinórban harmadszor világbajnok 200 méter mellen

Címét megvédve aranyérmet nyert Gyurta Dániel 200 méteres mellúszásban pénteken, a barcelonai vizes világbajnokságon.
A szám olimpiai, világ- és Európa-bajnoka saját londoni rekordját (2:07.28) megjavítva, 2:07.23 perces világbajnoki, egyben Európa-csúccsal győzött ismét, sorozatban a harmadik világbajnoki címét begyűjtve ebben a számban.

Az Újpest úszója az első százon a mezőnnyel haladt, 50-nél harmadikként, 100-nál pedig csak hetedikként fordult, de a harmadik hossz elején már az élen tempózott, az utolsó 50-en pedig állva hagyta a teljes döntős mezőnyt. Nagy fölénnyel végzett az élen, ezzel a magyar úszósport 22. vb-aranyát gyűjtötte be.

Gyurta: gőzerővel készülök a riói olimpiára

"Széchy Tamás azt mondta, győztes csapaton nem illik változtatni. Ez az én pályafutásomra különösen igaz, és most gondolok az edzőimre, Széles Sándorra, Kovácshegyi Ferencre és Virth Balázsra - mondta Gyurta. - Engem sokszor leírtak, de sokszor tudtunk bizonyítani közösen. A mi munkánk ötödik éve gyümölcsöző. A riói olimpiára gőzerővel készülök."

A barcelonai úszó vb-n Gyurtáé volt a harmadik magyar érem és a második arany: előzőleg Hosszú Katinka nyert 200 vegyesen és harmadik lett 200 pillangón.

Eredmény, férfiak: 200 m mell, világbajnok: Gyurta Dániel 2:07.23 p

2. Marco Koch (Németország) 2:08.54
3. Matti Mattsson (Finnország) 2:08.95

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu