Négy magyar szurkoló került kórházba

Román szurkolók egy csoportja betörte egy magyar rendszámú mikrobusz szélvédőjét a Segesvár-Brassó országúton a Maros megyei Szászkézd környékén - közölte a Maros megyei rendőrség.

„Hazátlan” skandálással fogadták a magyarokat

Megérkezett Bukarestbe péntek délután a magyar szurkolói különvonat: a rajta utazók egy csoportja szóváltásba keveredett, majd összecsapott a román csendőrséggel. A nagy erőkkel készültségben álló csendőrség rövid dulakodás után autóbuszokba terelte és elszállította a hangoskodó szurkolókat. A különvonatot magyarokat gyalázó, "bozgori" (hazátlan) skandálással fogadták a bukaresti Északi pályaudvaron összegyűlt kíváncsiskodók, amire a magyarok közül többen "cigányok" kiabálással" és sörösüvegek dobálásával válaszoltak. A pillanatokon belül kialakult dulakodás során a magyar szurkolók ellen gumibotokat és könnygázt vetett be a csendőrség, majd beterelte őket az odakészített buszokba. A csendőrség szóvivője szerint sikerült az agresszív szurkolókat elkülöníteniük, "akik nem fogják a stadionban látni a meccset".

Magyar rendszámú mikrobusz szélvédőjét törték be

Román szurkolók egy csoportja betörte egy magyar rendszámú mikrobusz szélvédőjét a Segesvár-Brassó országúton a Maros megyei Szászkézd környékén - közölte az MTI-vel a Maros megyei rendőrség."Nem tudjuk miért álltak meg, és volt-e szóváltás közöttük. A román csoport néhány dobozt dobott a magyar rendszámú gépkocsi felé és betörték két ablakát. A rendőrséget egy órával később értesítették és rongálás miatt tettek feljelentést a segesvári rendőrségen" - mondta Gabriela Stoica rendőrségi szóvivő. Bukarest központjában egy, a csoporttól leszakadt magyar szurkolót vertek meg ismeretlenek: a sértett kisebb sérülést szenvedett, amit a kihívott mentőautóban azonnal elláttak - közölte a Mediafax hírügynökség.

Román csendőrökkel csaptak össze magyar szurkolók

Összecsapott a csendőrökkel pénteken Bukarest történelmi belvárosában az esti labdarúgó világbajnoki-selejtezőre érkezett magyar szurkolók egy csoportja. A román hírtelevíziók élő közvetítéséből az látszott, hogy Magyarország feliratú, egyforma fekete pólóba öltözött férfiak dulakodnak az őket gumibotozó román csendőrökkel. A számos sörözőnek otthont adó városnegyed utcáin a drukkerek székeket dobáltak, a csendőrség pedig könnygázt vetett be ellenük. A szurkolói csoportot autóbuszokba terelték és elvitték a helyszínről. A csendőrség szóvivője szerint senki sem sérült meg, és sikerült helyreállítani a rendet.

Négy magyar drukker került kórházba

Három magyar szurkolót fejsérülések miatt, egy negyediket pedig rosszullét miatt szállítottak kórházba pénteken Bukarestben - közölte pénteken a Mediafax román hírügynökség.A hírügynökség szerint az agyrázkódással diagnosztizált három szurkolót a Nemzeti Arénától vitték kórházba, a negyedik férfi viszont már a bukaresti Északi pályaudvaron rosszul lett. Oda érkezett az a vonat, amely mintegy ezer magyar szurkolót szállított Bukarestbe. A pályaudvaron a szurkolók egy része összecsapott a román csendőrökkel.

A román rendőrség több magyar szurkolót előállított, de egyelőre nem lehet tudni, hány személyről van szó. Georgian Enache, a román csendőrség szóvivője az MTI-nek elmondta, csak a péntek esti román-magyar meccs után közlik a pontos számot. Hozzátette: az előállított személyek nem vehetnek részt a mérkőzésen. Szintén a csendőrség szóvivője közölte, hogy körülbelül három órával a mérkőzés előtt a stadion közelében román szurkolók egy csoportja is összecsapott a rendfenntartókkal. A román drukkerek meg akarták közelíteni a magyar szurkolóknak fenntartott úgynevezett fanzone-t, de a rendőrök ezt megakadályozták. A román szurkolók ekkor kövekkel dobálták meg a rendfenntartó erőket, és több személygépkocsit megrongáltak.

A román média pénteken nagy teret szentelt a magyar szurkolóknak. Úgy vélték, hogy a magyarok eleve harci szándékkal érkeztek a román fővárosba, és "rendkívül agresszíven" viselkedtek.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu