Sebestyén is korcsolyázott a megnyitón

Látványos megnyitó ünnepséggel hivatalosan is kezdetét vette a SYMA Csarnokban a budapesti műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság.
Először többtucatnyi gyerek jól begyakorolt koreográfiára mutatta be a műkorcsolya szépségeit: pörögtek, forogtak, és már egy- és kétfordulatos ugrásokat is bemutattak. Őket az előző, 2004-es budapesti Európa-bajnokságon aranyérmes Sebestyén Júlia követte a jégen.

A már edzőként dolgozó korábbi kiváló korcsolyázó nagy tapsot kapott, és megmutatta, nem felejtett el korcsolyázni, most is lenyűgöző elegancia és tökéletes mozgáskoordináció jellemzi a jégen.

Felvonultatták a résztvevő 33 ország nemzeti zászlóját

Ezután a mennyezetről lelógatott három - lézerrel pirosra, fehérre és zöldre festett - szalagon bemutatott akrobatikus mutatványokkal szórakoztatták a közönséget, majd a résztvevő 33 ország nemzeti zászlóját vonultatták fel a jégen.

Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke azt mondta, legalább olyan sikeres Európa-bajnokságot szeretnének rendezni, mint amilyen a tíz évvel ezelőtti volt.

Sportbarát ország

Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára pedig arról beszélt, hogy Magyarország sportbarát, így arra törekszik, hogy minél több nemzetközi sporteseménynek adjon otthont.

Az Eb-t hivatalosan Tjasa Andree-Prosenc, a nemzetközi szövetség (ISU) szlovén elnökségi tagja nyitotta meg.

A szerdai program 17.30-tól a jégtáncosok rövidprogramjával folytatódott.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu