Lemondott Kiss László

Az elhatározásra a szerdán történtek késztették, miután megalázó helyzetbe került Hosszú Katinka sajtótájékoztatóján - indokolta lépését Kiss László.
"Én jóindulattal voltam irántuk, semmit sem követtem el sem Hosszúékkal szemben, sem a magyar úszás ellen, hogy ilyen elbánást érdemeljek, mint amilyenben a médiaeseményen részem volt" - jelentette ki.

A szerdai sajtótájékoztató végén Kiss László szeretett volna beszélni az úszószövetséggel kapcsolatban bírálatokat megfogalmazó Hosszú Katinkával, ám a világ- és Európa-bajnoknő faképnél hagyta a hozzá igyekvő szakvezetőt anélkül, hogy szóba állt volna vele.

Gyárfás Tamás szerint a magyar úszósportnak Kiss Lászlóra és Hosszú Katinkára is szüksége van. A Magyar Úszószövetség elnökével készült interjú itt olvasható.

Az Index.hu-nak Gyárfás Tamás azt mondta, hogy hétfőn újra beszél Kiss Lászlóval, illetve hogy nem fogadja el a lemondását és visszavárja.

"Méltatlan ez az egész" - nyilatkozta a Kiss. "Korábban négy olimpiáról is aranyéremmel térhettem haza úszóink jóvoltából, s azt kívánom, hogy Hosszú Katinkáék is éljék át ezt a boldogságot a riói olimpián, amelyen én már nem leszek ott, mert ezennel lemondok kapitányi tisztemről".

Kiss László lemondásának okairól és az ügyről bővebben itt olvashatnak.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu