Márciusban a horvátokkal játszik a magyar válogatott

Március 26-án a horvátokat fogadja a Groupama Arénában barátságos mérkőzésen az Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott.
Ez lesz az Eb-re kijutott csapat első felkészülési mérkőzése, amelyet júniusig még két meccs követhet, az egyik valószínűleg idegenben - jelentette be Csányi Sándor, a magyar szövetség (MLSZ) elnöke. Az ellenfelekről egyelőre nincsenek információk.

A magyar válogatott a 20. a FIFA-ranglistán. A horvátok a 18. helyen állnak, és csoportmásodikként jutottak ki a kontinensviadalra.

Az Index azt írta, hogy a horvátok elhozzák minden sztárjukat, a Realból jön Luka Modric és Mario Kovacic, a Barcából Ivan Rakitic, a Juvéból Mario Mandzukic, de jöhet Dejan Lovren a Liverpoolból, Mario Brozovic és Ivan Perisic az Interből is.

Bernd Storck szövetségi kapitány egy nappal korábban azt mondta, szeretné, hogy a magyar labdarúgó-válogatott erős ellenfelekkel készüljön fel a franciaországi Európa-bajnokságra.

Az nso.hu szerint „májusban biztos lesz egy meccs, méghozzá neves ellenféllel, de még nem árulhatjuk el, mert a másik fél akarja nyilvánosságra hozni” - mondta Csányi Sándor.

A válogatottnál február 20-tól és március 20-tól is ötnapos összetartás rendeznek majd, az OTP Bank Liga április 30-án zárul, a Magyar Kupa döntőjét pedig május 7-én rendezik - írta az MTI.

Bernd Storck csapata másnap kéthetes edzőtáborba, várhatóan Ausztriába utazik majd 28 játékossal, igaz, a Magyar Kupa fináléjában érdekelt csapatokból érkező futballisták várhatóan csak később csatlakoznak.

Május 23. és június 2. között újabb edzőtábor következik, ekkor már kevesebb játékossal, majd a gárda június 5-én indul útnak a franciaországi Európa-bajnokságra 23 labdarúgóval.

• A magyar válogatott 44 év szünet után szerepelhet ismét Európa-bajnokságon.

• A június 10-én rajtoló kontinensviadalon a csapat sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) csap össze az F csoportban.

A MOL lett a fő támogató

Azt is bejelentették szerdán, hogy a MOL kétmilliárd forinttal támogatja a Magyar Labdarúgó Szövetséget a társasági nyereségadón (TAO) keresztül, valamint 285 millió forint szabadon felhasználható támogatást is nyújt az MLSZ-nek.

Az összeg erre a naptári évre vonatkozik, a lehetséges folytatást pedig mindig felül fogják vizsgálni.

Az MLSZ főtitkára elmondta, hogy a szervezet idei költségvetése hárommilliárd forint, ebből egymilliárdot emészt fel a válogatott szereplése, csak az Európa-bajnokság több mint 300 millió forint.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu