Rafael Nadalt lebombázták

Legutóbb Melbourne-ben 5 óra 14 percig küzdött egymással Rafa Nadal és Fernando Verdasco.
Akkor, 2009-ben az Australian Open elődöntőjében találkoztak, és az élete formájában teniszező, három évvel idősebb spanyol talán azóta sem tudja, hogy vesztette el azt a meccset. Nadal két nappal később Roger Federernél is jobbnak bizonyult, és a csúcsra ért. Az elmúlt hét évben nem tudta megismételni azt a sikert Ausztráliában, ráadásul az idén példátlan kudarc érte: már az első forduló a búcsút jelentette az egykor világelső mallorcainak.

Rafa Nadal 2007 óta, ha elindult Melbourne-ben, legalább a negyeddöntőig eljutott, és az eddigi 43 Grand Slam-versenyén csak egyszer kapott ki a 64 közé kerülésért: 2013-ban, Wimbledonban.

Ezúttal 4 óra 41 percig tartott a dráma, és ha nem lett volna annyi ki nem kényszerített hiba mindkét oldalon (Nadalnál 38, Verdascónál 91), akkor nyugodtan minősíthetnénk klasszikusnak, parádésnak a párbajt.

Azért többnyire így is brutálteniszt produkált a két gladiátor. A madridi, ha elkapta a ritmust, ontotta a pontot érő ütéseket. A döntő játszmában 0:2-ről úgy fordított 6:2-re, hogy saját bevallása szerint időnként csukott szemmel tüzelt, inkább bombázott, és minden bejött neki (összesen 90 nyerőt ütött).

– Nem örülök annak, ahogy játszottam, különösen az első szettben. Az volt a meccs kulcsa, mert nem használtam ki, hogy az elején neki sem ment annyira. A pontos okát nem tudom, de a tenyeresem nem működött elég hatékonyan. Gratulálnom kell, jobban, agresszívebben, többet kockáztatva teniszezett, mint én, megérdemelte a győzelmet. Bosszantó, mert nagyszerűen ment a játék az edzésen, és rengeteget dolgoztam, de nem az én napom volt – magyarázta Rafa Nadal az interjúszobában.

Nadal bukása mellett szinte másodlagos, hogy kiesett a 8. kiemelt, 35 éves Venus Williams. Könnyen lehet, hogy a magyar származású, de britként versenyző Johanna Konta ellen játszotta az utolsó meccsét Melbourne-ben (4:6, 2:6). Még nagyobb szenzáció, hogy a trónra törő román Simona Halep simán kikapott a selejtezőből érkező kínai Csang Suajtól (6:4, 6:3).

Egy másik Grand Slam-bajnok, korábbi világelső, Lleyton Hewitt biztosan visszavonul az Australian Open után. A honfitársa, James Duckworth elleni 7:6, 6:2, 6:4-es győzelemmel még elhalasztotta búcsúját.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu