Djokovic sem sebezhetetlen

Sporttörténeti pillanat volt az Australian Openen a juniorok versenyében: úgy kezdődött egy tenisz Grand Slam, hogy a lányoknál és a fiúknál is magyar áll a világranglista élén.
Gálfi Dalma azonban nem indul már korosztályos versenyeken. Valkusz Máté első kiemeltként rajtolt Melbourne-ben, de vállsérüléssel bajlódik. A helyi orvos szerint nem rosszabbodhat az állapota, ha teniszezik, ám a gyógyulása hosszabb folyamat.

Az első meccsén fájdalomcsillapítókkal lépett pályára, de nem csak ezért tartott az agresszív teniszt játszó olasz Maronitól (korábban háromszor is kikapott a rómaitól). Fontos pillanatokban mégis jól koncentrált Valkusz, és 6:4, 6:4-re nyert, majd a párosban is sikerrel vette az első akadályt.

„Fizikálisan és mentálisan fejlődtem sokat egy év alatt. Világelsőnek lenni hatalmas érzés, de nagy nyomás is, mert mindenki engem akar megverni” – mondta Valkusz Máté.

A felnőtteknél már a negyeddöntőbe jutásért teniszeztek tegnap. A nőknél összejött Serena Williams és Marija Sarapova csúcstalálkozója, tavaly ők játszották a döntőt.

A férfiaknál kiderült, hogy a címvédő, világelső Novak Djokovic sem sebezhetetlen. A francia Gilles Simon ellen száz ki nem kényszerített hibája volt a szerbnek, de 4 óra 32 perc alatt azért nyert 6:3, 6:7, 6:4, 4:6, 6:3-ra. „Örömmel tölt el a tudat, hogy ennél rosszabbul már nem játszhatok” – mondta mosolyogva a sorozatban 27. Grand Slam-negyeddöntőjébe jutó Djokovic (Jimmy Connorst érte utol ezen a listán).

A négy közé kerülésért a japán Nisikori következik (ő a francia Jo-Wilf-ried Tsongát verte 6:4, 6:2, 6:4-re a 4. fordulóban), aztán Roger Federer jöhet. A svájci parádézott David Goffin ellen a nyitóhét utolsó mérkőzésén a Rod Laver arénában, többek között a stadion névadója előtt (szegény belgát 6:2, 6:1, 6:4-re verte).

A bázeli az Australian Openen tizenkettedszer, Grand Slamen 47. alkalommal jutott negyeddöntőbe (mindkettő rekord). Azért kedden Tomas Berdych ellen ennél biztos nehezebb próbatétel vár a 34 éves legendára.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu