Két góllal maradtunk alul a spanyolokkal szemben

Néhány bosszantó hibán, és az emberelőnyös helyzetek rossz kihasználásán múlt az Eb-meccs. Minimális az esély az olimpiai selejtezőre.
31-29-re kikapott a magyar válogatott a spanyoloktól a lengyelországi férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó előtti, keddi fordulójában.

A csapat sokat javult, elszánt volt és küzdőképes, de nem bírt a spanyolokkal, csak megszorongatni tudták őket.

Nagy László szinte nem tudott hibázni, 9-szer volt eredményes, megérdemelten lett a meccs embere.

Mivel kedd este a dánok döntetlent játszottak a svédekkel (28-28; 15-13), az eddig pont nélküli magyar válogatott már csak abban az esetben juthat ki az olimpiai selejtezőre, ha szerdán legyőzi a svéd csapatot, a másik ágon pedig Macedónia nem nyer Fehéroroszország ellen, valamint Norvégia megnyeri az Eb-t, vagy második lesz a franciák mögött.

Magyar lépéselőny, spanyol fordítás

Jól kezdett a magyar csapat, 3-1-re ellépett, sőt, 4-1 is lehetett volna, ám kimaradt egy büntető. A spanyolok ezt követően agresszívebb védekezésre váltottak, öt percig nem kaptak gólt, és egyenlítettek. Ám a magyarok ismét felpörögtek, és a gyors támadásokat rendre góllal fejezték be. Háromgólos hátrányban időt kért a rivális, és ezt követően megint jobban játszottak, majd a magyar időkérés sem törte meg a spanyolok lendületét, s 8-8 lett, igaz, fordítani nem tudtak.

Ezek után Nagy László hatalmas góljaival sikerült tartani a lépéselőnyt, ugyanakkor elhúzni nem tudott az együttes. A szünet - mivel a magyar hálóőr, Mikler helyett mezőnyjátékos volt a pályán és üresen maradt a kapu - Garcia próbálkozott félpályáról, de a felső lécet találta el. Így 15-15-tel vonultak el pihenőre a csapatok.

Rossz kezdés és felzárkózás

A második félidő három spanyol találattal indult, kapaszkodni kellett, nehogy komoly legyen a hátrány. Olykor sikerült megjátszani a beállós Bánhidit, ám emberelőnyben nem tudott egyenlíteni a magyar csapat. Beállt az ex-veszprémi Sterbik a spanyol kapuba, ám kevés alkalommal védett, s 22-19-es spanyol vezetés után 23-23 lett, így nem maradt el az időkérés.

Hiába az egyenlítés, ismét erőre kaptak a spanyolok, és 10. perccel a vége előtt 27-24-re vezettek, ráadásul emberelőnyük alatt tovább nőtt a különbség. A hajrában minden energiáját mozgósította a Dujshebaev-csapat, sikerült közelebb férkőznie, Nagy László 9. góljával 29-28 lett az állás, a kapitány fia azonban betalált. Gazdag eredményes volt büntetőből, és az utolsó támadásoknál időt kértek a spanyolok, a végén pedig időn túli hétméteresből állították be a végeredményt.

Dujshebaev: már csak álom az olimpia

"Vesztes mérkőzés után mindig nehéz megszólalni. Ma volt az utolsó lehetőségünk, ettől a pillanattól kezdve az olimpiai játékokra való kijutás álom és nem realitás" - értékelt Talant Dujshebaev szövetségi kapitány az M4 Sportnak. Hozzátette, amíg az alapvető dolgokat nem tudják megtenni, vagy csak nehezen, addig felesleges taktikáról beszélni. "Három napot pihentünk, ráadásul a svédek utánunk játszanak, így nem hivatkozhatunk fáradtságra. Fel kell készülnünk, harcolni, küzdeni, és meg kell nyernünk a svédek elleni mérkőzést."

Svédország-Magyarország: szerda, 16 óra

Az állás: 1. Dánia 6 pont/3 mérkőzés (88-70), 2. Németország 6/4 (115-106), 3. Spanyolország 6/4 (110-107), 4. Oroszország 3/4, 5. Svédország 1/3, 6. Magyarország 0/4

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu