Eb-főpróba a világbajnok németek ellen

A magyar labdarúgó-válogatott a világbajnok német csapattal játssza utolsó felkészülési mérkőzését a június 10-én kezdődő, franciaországi Európa-bajnokság előtt.
A magyar szövetség honlapjának hétfői beszámolója szerint a találkozót június 4-én 18 órától Gelsenkirchenben rendezik. A két csapat - beleszámítva az NSZK elleni meccseket is - eddig 33 mérkőzést játszott egymással, 11 magyar győzelem és 10 döntetlen mellett 12 német siker született.

A legutóbbi összecsapást 2010 májusában a németek 3-0-ra nyerték, ugyanakkor előtte 2004 júniusában, Kaiserslauternben a magyarok győztek 2-0-ra Torghelle Sándor duplájával. Csányi Sándor MLSZ-elnök korábban azt mondta, a válogatott közvetlenül az Eb előtt minden bizonnyal két felkészülési összecsapást vív majd, ezek közül egyet biztosan idegenben, azaz még egy, májusban esedékes barátságos találkozó lekötésére lehet számítani.

A német Bernd Storck szövetségi kapitány által vezetett magyar együttes március 26-án a horvátokat fogadja a Groupama Arénában.

Magyarország 44 év szünet után szerepelhet ismét Európa-bajnokságon. Sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) csap össze az F csoportban.

Storck szerint tökéletes ellenfél a német válogatott

"Nagyon örülök, hogy megmérkőzhetünk a világ jelenlegi legerősebb válogatottjával az Eb előtt. Mindenféleképpen erős riválist szerettem volna találni a felkészülés hajrájára is, ebből a szempontból a német válogatott tökéletes ellenfél, hiszen a regnáló világbajnok ellen valóban lemérhetjük, hol tart a csapat néhány nappal az Európa-bajnokság kezdete előtt" - mondta Bernd Storck szövetségi kapitány az MLSZ honlapján.

A német szakember úgy vélte, a kerettagok számára egyéni karrierjük szempontjából is remek lehetőséget jelent ez a mérkőzés, mert megmutathatják magukat a világnak, bebizonyíthatják, hogy nemzetközi összevetésben is jó játékosok, akik egységes csapatot alkotnak. Szerinte a magyar futballisták sokat tanulhatnak ebből a találkozóból, többek között azt is, hogy nem kell félniük egyetlen riválistól sem az Eb-n.

"Ez lesz az kontinensviadal előtti utolsó mérkőzésünk, ekkorra már tökéletesen felkészültnek kell lennünk, és ezt be is kell tudnunk bizonyítani a találkozón. A világ jelenlegi legjobb válogatottjától tanulni óriási dolog, a fő célunk az lesz, hogy szervezett, fegyelmezett futballal rukkoljunk elő, ami a játékosok egészséges önbizalmát is nagyban építheti az Eb előtt" - mondta a szakvezető.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu