Dujshebaev távozik, Elek és Ambros Martin együtt fog dolgozni

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) közös megegyezéssel szerződést bontott Talant Dujshebaevvel, a férfi válogatott szövetségi kapitányával.
Kocsis Máté, az MKSZ elnöke keddi sajtótájékoztatóján köszönetet mondott a spanyol-orosz szakembernek eddigi munkájáért, egyúttal jelezte, a döntés egyik oka az volt, hogy a tréner nem él "életvitelszerűen" Magyarországon. Ez mostantól feltétele lesz a szövetségnek, a döntést most jelentették be, Dujshebaev pedig ennek nem felel meg.

A 47 esztendős, kirgiz származású tréner utódjáról később születik döntés.

Dujshebaevvel a férfiak a vasárnap zárult lengyelországi Európa-bajnokságon a 12. helyen végeztek, így lemaradtak az ötkarikás selejtezőről és ezzel együtt a riói szereplésről.

Ezzel kapcsolatban a sajtótájékoztatón részt vevő Mocsai Lajos, az MKSZ tiszteletbeli elnöke, korábbi szövetségi kapitány kiemelte: nagy hiba volt a szakembertől, hogy ennyi rutintalan játékossal vágott neki egy olimpiai kvalifikációs tornának. A szakember ugyanakkor hangsúlyozta az utánpótlásképzés-fejlesztés fontosságát is, ennek kapcsán kiemelte a német válogatottat, amely az elmúlt években junior szinten is a világ élvonalához tartozott, most pedig Európa-bajnokságot nyert. Hozzátette: elképesztő, hogy egy fiatal Bundesliga-játékos kétszer gyorsabb, mint egy magyar.

A férfi válogatottra legközelebb júniusban vár feladat, akkor játszik a szerbekkel oda-visszavágós alapon a 2017-es franciaországi vb-részvételért.

Két rivális edző egy célért

Elek Gábort és Ambros Martint nevezték ki a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányainak kedden, a szakemberek munkáját Siti Beáta segíti majd.

Kocsis Máté, a hazai szövetség (MKSZ) elnöke a keddi sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a három szakvezető kinevezését Pálinger Katalin, a női szakágért felelős alelnök javasolta, a döntést az elnökség egyhangúlag hozta meg.


Elek Gábor, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Pálinger Katalin, a szövetség női szakági alelnöke, Kocsis Máté, az MKSZ elnöke és Siti Beáta, egykori válogatott kézilabdázó (b-j) a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) sajtótájékoztatóján (MTI)

Németh András, a női válogatott előző kapitánya december közepén, a sikertelen világbajnokság után mondott le.

Elek Gábor a Ferencváros, Ambros Martin a Győri ETO vezetőedzője.

„Nem főállású szövetségi kapitány leszek”

Elek Gábor korábban úgy nyilatkozott, nem kíván szövetségi kapitány lenni, s ezúttal is hangsúlyozta, hogy ezzel kapcsolatban semmi nem változott: "Nem főállású szövetségi kapitány leszek, egyszerűen arról van szó, hogy annak a sportágnak, amitől sokat kaptam, és rengeteget köszönhetek, most valamit visszaadhatok. Az összefogás volt, ami meggyőzött, hogy erre a négy mérkőzésre a lehető legjobb tudásunk szerint készítsük fel a nemzeti csapatot." - mondta.

A női válogatott legközelebb március közepén vív tétmérkőzést, akkor kétszer is találkozik a lengyelekkel Eb-selejtezőn (9-én vagy 10-én idegenben, illetve 12-én vagy 13-án).

Az olasz-spanyol Talant Dujshebaevnek Kocsis Máté köszönetet mondott eddigi munkájáért, egyúttal jelezte, a döntés egyik oka az volt, hogy a tréner, aki egyben a lengyel Kielce vezetőedzője is, nem él "életvitelszerűen" Magyarországon. A 47 esztendős, kirgiz származású tréner utódjáról később születik döntés.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu