Dujshebaev nem marad

A rossz Európa-bajnoki szereplés után közös megegyezéssel távozik a magyar férfiválogatott szövetségi kapitányi posztjáról Talant Dujshebaev.
A spanyol szakember mégsem csak a lengyelországi kontinenstornán megszerzett 12. hely és az olimpiai kvalifikációs torna elbukása miatt nem folytathatja a munkát, hanem azért, mert nem tud megfelelni a magyar szövetség elnöksége által hozott új irányelvnek, vagyis nem Magyarországon él és dolgozik. Dujshebaev eddig másodállásban volt kapitány, és nem kívánja elhagyni lengyel klubcsapatát, a Kielcét.

A magyar férfiválogatott első külföldi szakvezetőjét 2014 őszén nevezték ki, és irányításával veretlenül jutott ki a csapat az Eb-re, ám ott egy győzelemmel és öt vereséggel zárt. A szakmából sokan bírálták, hogy nem átgondolt és rosszul időzített fiatalításba kezdett  – kilenc újonccal vágott neki a tornának, miközben több rutinos játékost kihagyott a keretből.

Az utódlásról Marosi László, a szövetség alelnöke lapunk kérdésére közölte: sok név van a fejekben, de időt kér a döntéshez. A válogatott legközelebb júniusban lép pályára: a szerbek ellen a 2017-es vb a tét.

A szövetség vezetése az olimpiáról szintén lemaradó női válogatott élére már megtalálta a megoldást – igaz, csak ideiglenesen. A következő négy mérkőzésre  Elek Gábor és Ambros Martín, vagyis a Ferencváros és a Győr trénere közösen készíti fel a csapatot, munkájukat pedig Siti Beáta segíti.

Elek Gábor korábban többször kiemelte, hogy nem kíván szövetségi kapitány lenni, és most is megerősítette, hogy ezzel kapcsolatban semmi nem változott. – Nem főállású kapitány leszek, csak arról van szó, hogy annak a sportágnak, amitől sokat kaptam, most valamit visszaadhatok. Az összefogás volt, ami meg-
győzött. Fontos, hogy a pillanatnyi mélypontról felemeljük a csapatot – hangsúlyozta a  45 éves edző.

A nők március 9–10-én, majd 12–13-án a lengyelekkel, június elején pedig a szlovákokkal és a finnekkel játszanak Eb-selejtezőt.

Keményen dolgozni, és összefogni

„A magyar kézilabda most nehéz időszakot él, ezért nem volt kérdés számomra, hogy a sportág minden képviselőjének össze kell fognia és keményen dolgoznia azon, hogy a sportág színvonala az őt megillető helyre kerüljön.” Ambros Martín

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu