Elhunyt az Orosz Doppingellenes Ügynökség volt vezetője

Két hónappal lemondását követően váratlanul elhunyt Nyikita Kamejev, az Orosz Doppingellenes Ügynökség korábbi vezetője. Két héttel ezelőtt az orosz doppingellenes ügynökség végrehajtó bizottságának elnöke, Vjacseszlav Szinyov halt meg.
A RUSADA hétfői tájékoztatása szerint Kamejev szívrohamban halt meg. Ramil Habrijev, az ügynökség egykori főigazgatója úgy nyilatkozott, hogy korábbi vezetőtársa a hétvégén síelt, s az egyik nap végén szívfájdalmakra panaszkodott.

Hozzátette, nem tudott róla, hogy Kamejevnek szívproblémái lettek volna.
Kamejev és Habrijev december közepén távozott a RUSADA éléről nem sokkal azután, hogy az országot érintő doppingbotrány miatt novemberben az ország atlétáit eltiltották a nemzetközi versenyektől, s ezzel veszélybe került az idei olimpiai szereplésük is.

A doppingellenes ügynökség élén bekövetkezett váltás egyike volt azon lépéseknek, melyek célja, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetség feloldja az orosz sportági szövetség felfüggesztését.

A 444.hu egyik olvasója hívta fel a portál figyelmét, hogy alig két héttel korábban az orosz doppingellenes ügynökség végrehajtó bizottságának elnöke, Vjacseszlav Szinyov is váratlanul elhunyt.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu