Öt év után újra megrendezik idén a CSIO díjugrató versenyt

Július 5–8. között rendezik meg, fél évtizedes kihagyás után, a Nemzeti Lovarda felújított versenypályáján a CSIO díjugrató versenyt. Először 12-21 éves lovasok három korosztályban, július 12–15. között pedig a felnőttek ülnek nyeregbe.
Korábban a Budapest központi helyén fekvő Tattersall évekig adott otthont rangos CSIO versenyeknek, amelyeken rendszeresen tíz-tizenöt ország válogatottja vetélkedett a Nemzetek Díja győzelméért. Majd több évnyi útkeresés után, a magántőkéből megújult létesítményben, megérett az idő, hogy a lovarda vezetősége és a sportvezetés ismét nekirugaszkodjon a verseny megszervezésének.

Az utánpótlás korosztálynak a budapesti CSIO lesz az utolsó válogatója az augusztusi, ausztriai kontinensviadal előtt.

A fiatalok után a felnőtt mezőny tagjai július 12–15. Között, még a pozsonyi megmérettetés előtt, mérhetik össze a tudásukat. A versenyen a térség és Nyugat-Európa legjobb lovasai is részt vesznek. A kiugróan magas pénzdíj miatt az osztrák Thomas Frühmann, az olimpiai ezüstérmes és Világkupa-győztes is elküldte a nevezését. Sőt, a világ egyik legjobb lovas nemzete, az olimpiák történetében 81 érmet nyerő Németország is teljes csapattal képviselteti magát.

A külföldiek mellett a magyar lovasok is harcba szállnak a dobogóért. Az öt lovas: Szuhai Gyula, Tóth László, Pethő Ákos, Szász Sándor és Orbán Emil közül négyen fogják képviselni Magyarországot július 13-án a Nemzetek Díján és július 15-én a Budapest Nagydíjon.

Részvevő országok

A július 12–15. között rendezendő CSIO díjugrató felnőtt versenyen induló nemzeti válogatottak.
• Ausztria, Csehország, Lengyelország, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Magyarország, Spanyolország, Hollandia, Törökország, Dánia, Svájc, Svédország, Hongkong

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu