Vélemény

Szerinted ez játék?







Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.09.05.
tagadás koronavírus Vélemény

Tényleg van még olyan ember a Földön, aki azt gondolja, hogy ez az egész koronavírus csak a világot vezető nagyságok találmánya?

Vajon ők mikor fogják felfogni, hogy miközben lökik az általánosságokat pufogtató vagy éppen az összeesküvés-elméleteiket igazoló sületlenségeiket, addig a világon már majd 900 ezer ember halt bele a Covid-19-be?

Bevallom, pont nem érdekelne, hányan is vannak, akik könnyedén lehülyézik a vírus miatt aggódókat, mert azt vallom, okos ember nem mások igényei szerint éli az életét.

De az már igenis zavar, sőt idegesít, hogy ezek a folyamatosan „tagadók” veszélyeztetik a szeretteimet. Ők ugyanis büszkén hangoztatják, hogy nem hajlandók eltakarni a szájukat és az

orrukat, mert ahogyan mondják, minek tegyék, úgysem ér semmit. Pedig ez aztán semmibe nem kerülne nekik, hacsak azt a pár száz forintot nem számoljuk, amibe egy maszk kerül.

Ez a sok, már bocsánat, de értetlen ember nem fogja fel, hogy sok embertársa sem azért hordja ezt a kényelmetlen maszkot, mert az jaj, de jó, hanem azért, mert mocskosul félti mondjuk az idős szülei vagy akár a saját életét.

Itt szeretném felhívni a mások életével szórakozó vagy legalábbis azt semmibe vevők figyelmét, hogy a maszk viselése egy intelligens gesztus is a többiek felé.

Ez az intelligens emberek mottója, miszerint „nem csak én élek a Földön”, és „nem csak én számítok”.

Nem hiszem, hogy a koronavírust semmibe vevők a véleményem hatására most mind a gyógyszertárba rohannak maszkot venni, de azt remélem, hogy legalább egy-két ember

elgondolkodik, hogy vajon ő mit csinálna, ha egy közeli családtagja kapná el a fertőzést, és azért kéne imádkoznia, hogy szerette sikeresen meggyógyuljon. Talán ebbe belegondolva már lesz pár ember, aki felhagy az elutasítással, és mégis megpróbál másokra is vigyázni azzal, hogy kiszáll a maszkháborúból, és a józan paraszti észnek engedve egy ideig ő is velünk együtt játssza a „bankrablósdit” - oly sok embertársával egyetemben.

[most_read_articles]





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás