Vélemény

Szilágyi Liliána kiváló úszó az amatőrök között







Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.12.02.
szilágyi liliána úszás

Szilágyi Liliána úszónő azok közé tartozik, akinek nem elsősorban a versenyeit várjuk, hanem az azt követő monológjait. Mindig volt valami bája, amikor az úszónő kiszállva a medencéből tűzrőlpattant stílusban lelkendezett még egy hatodik hely után is, vagy éppen elküldött mindenkit a…

A felnőttként Európa-bajnok második, ifiként viszont olimpiai-bajnok sportoló megint nem az eredményeivel hívta fel magára a figyelmet: nem néztem utána, de benne van, hogy ő az egyetlen sportoló a világon, aki az olimpia évében vonul pihenőre. Szíve joga, senki nem ítélheti el ezért.

Fotó: Nemzeti Sport

Hangsúlyozom: nem látok a dolgok mögé, csak azt próbálom értelmezni, amit a totálkép mutat az egyszerű szurkolónak. Szilágyi Liliána évente cserélgette edzőit, s úgy tűnik, neki Shane Tusup néhol embertelen, de kifizetődő tempója is sok volt. Pihenni akar, állítása szerint ő nem robot.

Nos, a kajakos Kammerer Zoltán 43 évesen a hatodik olimpiájára készül. Azért, mert erre tette fel az életét, s imádja azt, amit csinál. Nap, mint nap szenved, de ugyanez elmondható Hosszú Katinkáról is, aki – ha már Tusupot említettük – a sikerekért sok éven át, napi 24 órában viselte el az amerikai stílusát. Ők a PROFI sportolók.

Velük ellentétben Szilágyi Liliána akkor teljesít, ha éppen kedve van, vagy éppen a lelki tényezők nem akadályozzák ebben. Nincs ezzel baj, az ilyeneket hobbisportolónak, más néven amatőrnek szokás nevezni.

Persze ha Szilágyi húzása bejön, és innen felér a csúcsra, akkor minden idők legjobbja lehet. Nem lesz könnyű menet.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás