Meghan Markle-re akarnak hasonlítani a lányok, sokkoló, amit a testükkel tesznek





A hercegné szeplői divattá váltak a TikTokon, azonban sok fiatal lány fájdalmat okoz magának azzal, hogy házilag teszik „szeplőssé” az arcukat.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.03.29.
rémisztő

Elképesztő trend terjed a neten. Tizenéves lányok úgy próbálnak meg maguknak szépségpöttyöket rakatni az arcukra, hogy fekete tintát fecskendeznek az arcbőrükbe vagy éppen hennát. A számos otthoni beavatkozás hatására megnőtt azoknak az eseteknek a száma, amikor orvosi segítségre volt szükség. Sok fiatal nőnél pedig allergiás reakciót váltott ki a befecskendezés, és néhányuk arcán maradandó hegek alakultak ki. Ha valaki pedig nem sterilizált tűket használ, akkor akár a HIV-fertőzésnek a kockázata is fennáll. A Mirrornak Laura Kay, egy híres londoni sminkes nyilatkozott a helyzetről.

„Nem tanácsolom senkinek, hogy szeplőket tetováltasson. Még a tetoválóművészeknek is engedélyekkel kell rendelkezniük, és steril tűket kell használniuk, különben a HIV és a hepatitis kockázata állna fenn. Ráadásul a rosszul elkészített »szeplők« eltávolítása súlyos összegekbe fájhat az embereknek” – nyilatkozta a sminkes a lapnak.

Hozzátette, volt olyan idő, amikor az emberek még szégyellték és el akarták rejteni a szépségpöttyeiket, azonban Meghan Markle színre lépésével divattá váltak a szeplők. Továbbá hallott egy olyan esetről, amikor az előző hónapban egy nő átmenetileg megvakult az egyik szemére, mert szeplőket tetováltatott az arcára és ezek elfertőződtek.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás