Önpusztítással teltek az utolsó napjai! Whitney Houstonra emlékezünk, 11 éve hunyt el





Már 11 éve annak, hogy a legendás énekesnőt, Whitney Houstont holtan találták meg.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.02.11.
gyász Whitney Houston

Megjelenése óta óriási siker a hazai mozikban is az I Wanna Dance with Somebody, azaz a Naomi Ackie főszereplésével készült Whitney Houston film, ami élethűen és szívbemarkolóan mutatja be a díva tündöklését, majd bukását egészen a 2012-ben bekövetkezett haláláig - írja a Ripost.

Whitney Houston Performs In Paris Bercy On May 18th, 1988 In Paris,France
Fotó: Frederic REGLAIN / Getty Images

A legendás énekesnő élete (megannyi más zenészéhez hasonlóan) meglehetősen zűrös volt, a Ripost pedig február 11-én, Whitney halálának 11. évfordulóján arra vállalkozott, felidézi az énekesnő életének legfontosabb mozzanatait és persze azt a szörnyű éjszakát, amikor holtan találták a Beverly Hills-i Hilton Hotel 434-es lakosztályában, a fürdőkádba merülve.

A vártnál hamarabb jött a siker

Whitney fiatalkorában modellként kezdte, címlapokon is szerepelt, közben folyamatosan fellépett az édesanyjával különböző klubokban. 1983-ban történt, hogy Gerry Griffith, az Arista Records képviselője látta őt egy New York-i éjszakai klubban, majd meggyőzte a vállalat vezetőjét, Clive Davist, hogy mindenképp nézze meg a koncertjüket. Davis ezek után lemezszerződést ajánlott a fiatal tehetségnek, amit Houston aláírt, és még abban az évben debütált a tévében.

Whitney Houston Performs In Paris Bercy On May 18th, 1988 In Paris,France
Fotó: Frederic REGLAIN / Getty Images

A zajos siker nem váratott sokáig magára, Whitney legelső lemeze, a Greatest Love of All 1985. február 14-én, pont Valentin-napon jelent meg, és átütő sikert ért el. A Rolling Stone magazin az elmúlt évek egyik legizgalmasabb új hangjának nevezte az énekesnőt, aki ezt követően sorra nyerte a díjakat, ám a magánélete nem alakult ennyire szerencsésen.

Bobby Brown megpecsételte az énekesnő sorsát





Bobby és Whitney 1989-ben a Soul Train Music Awards díjkiosztón ismerkedtek meg. Bobby-nak előző kapcsolatából akkorra már három gyermeke is volt. A fenegyereknek tartott férfinek több összetűzése is volt a törvénnyel, ezért sokan attól tartottak, hogy rossz hatással lesz Whitney-re. Ez be is igazolódott: Bobby házasságkötésük után is folytatta törvénykerülő, züllött életmódját, egymást követték letartóztatásai.

Egy korábbi vetélés után, közös gyermekük, Bobbi Kristina Houston Brown 1993. március 4-én született meg. Miközben férje nem szakított züllött életmódjával, Whitney 1996-ban ismét átélt egy vetélést. Örökbefogadott fiáról, akit nagyon szeretett, Whitney haláláig kevesen tudtak, a művésznő így akarta őt kímélni. A 2000-es években már az énekesnőről is azt beszélték, hogy kábítószerezik, ezt sokan a férje életmódja okozta káros hatásokkal indokolták. 2003-ban egy veszekedésük alkalmával állítólag Bobby megütötte feleségét, és ezért le is tartóztatták. Whitney Houstont lelki és testi hanyatlása miatt rehabra küldték. Amikor 2006-ban kijött, beadta a válópert. A válást 2007. április 24-én mondták ki, lányuk Whitneyhez került.

Whitney Houston-nak önpusztítással teltek az utolsó napjai

Whitney élete utolsó időszakában már barátaitól kapott kölcsönökből élt, minden vagyonát elvesztette. Ekkor már Ray-J barátnője volt, ám ő sem volt rá jó hatással. Halála előtt néhány nappal, csütörtökön még fellépett a Tru Hollywoodban, majd kemény italozásba kezdett. Egyfolytában vedelt, és az élő fába is belekötött. Ekkor barátai a segítségére siettek, és nagy nehezen kicipelték őt a klubból. Pénteken állítólag folytatta a tivornyázást, majd szombatot regenerálódással töltötte, hogy mentora, Clive Davis esti Grammy elő-partiján megfelelő állapotban legyen. Ám már soha nem ért oda. A regenerálódás jegyében bevonult a fürdőbe, ahol utolérte a vég. Több mint egy órája lehetett odabent, amikor a szobájában várakozó fodrásza, sminkese és két testőre aggódni kezdett érte. Amikor pedig nem válaszolt a kopogtatásukra, hajszobrásza benyitott, és megtalálta az arccal a kádba bukott énekesnőt. Testőrsége azonnal kihúzta a kádból, egyikük megpróbálta újraéleszteni, ám életét már nem tudták megmenteni. A rendőrség xanaxos, váliumos és lorazepamos tégelyeket talált a szobájában, vagyis akár mindháromból vehetett be, pedig a szervezete akkor már borzalmas állapotban volt.

 

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás