„Kislányom, én elmegyek” – szívszorító búcsú, édesapja elvesztéséről beszélt Sütő Enikő





Sütő Enikő most áll először kamerák elé, miután elvesztette édesapját. A Palikék műsorában beszél először a tavaly novemberben ért családi tragédiáról.



Megosztás
Szerző: BB
Létrehozva: 2023.04.02.
sütő enikő Palikék világa gyász apja halála csend elengedés

Sütő Enikő, a 64 éves modell már egy ideje visszavonult a nyilvánosságtól, most azt is elmondta, miért. 

 

Tavaly novemberben elvesztette édesapját, azóta magába fordult és úgy gondolja, hogy feladata van.

Most pont egy introvertált korszakomat élem

– mondta szomorúan.

„Apukámat novemberben veszítettem el. […] Nekem erre készülnöm kellett, mert apu bejelentette három éve, hogy kislányom, én megyek” – folytatta meghatódva a modell.

 

Még nem álltak készen elengedni őt

Amikor kórházba került az édesapja, akkor tette a bejelentést, hogy elmegy. Enikő akkor kérlelte őt, hogy ne menjen, mert még nincsenek felkészülve erre az anyukájával. Nem sokkal rá, jobban is lett apja, egészségesen hagyták el a kórházat. Ekkor kezdett el foglalkozni a modell a halállal, az élet értelméről és céljáról, valamint a szeretetről kezdett el olvasni.

Apukám nagyon szépen csinálta, olyan tapintatosan, olyan fokozatosan, olyan gyönyörűen halt meg, ha lehet ilyet mondani, hogy megkönnyítette anyunak is az elmenetelt

– emlékezett vissza a 93 évesen elhunyt apukájára, majd hozzátette, az elfogadás sokat segített neki az elengedésben.

 

A megengedés a kulcs

Nehéz időszak ez most Enikő életében, hiszen apja után még három barátját elvesztette a közelmúltban. A járvány és az őt ért szomorú eseménysorozat rádöbbentette, hogy meg kell engednünk szeretteinknek, hogy elmenjenek, valamint magunknak, hogy a csendben elvonulva megéljük, feldolgozzuk a traumáinkat. Szerinte ez az idei év feladata is: a megengedés.

A hite nagy segítség volt neki, hogy feldolgozza az eseményeket. Hiszi, hogy az édesapja jó helyre került. Emellett azt is elmondta, hogy ebben az időszakban sokat tanult önmagáról. Míg anyukája kirakja az elhunyt apukája képeit, addig ő még ezt nem tudja megtenni, ő most csak csendre vágyik.

 

Szoros volt köztük a kapcsolat

 „Mi egy nagyon szimbiózisban élő család voltunk. Ők 65 évet éltek le együtt édesanyámmal. [...] Soha nem tudtam róluk leválni, hiába voltak családjaim. Mondjuk így, hiszen volt három férjem, de igazán, lelkileg mindig odatartoztam” – fejtette ki Enikő, majd hozzátette, most csendre van szüksége.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás