Fél év elteltével sincs hír Korda György és Balázs Klári reptéri szobráról





A legendás házaspárral szeptember közepén készített interjút a Bors, akkor Kordáék azt mondták, hogy ígéretet kaptak arra, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren viaszbábú-szobor készül majd róluk. Az emlékműnek viszont egyelőre se híre se hamva.



Megosztás
Szerző: Zs.
Létrehozva: 2024.03.27.
Korda György szobor Balázs Klári FERIHEGYI REPTÉR reptér

Korda György és Balázs Klári duója évtizedek óta az egyik legnépszerűbb előadópáros, de kétségtelen, hogy a karrierjük csúcspontja a 2021 júliusában debütált Reptér című slágerük újragondolt változata. A dal a Budapest Airport ötlete alapján született, a hozzá készült videoklippel együtt, ami szó szerint letarolta az internetet. Az elmúlt két évben 16 milliószor töltötték le... Nem meglepő, hogy a házaspár és a reptér összefonódása nem merülhet a feledés homályába, kell még valami, ami megmarad az örökkévalóságnak. Mondjuk egy emlékmű. 

Korda György es Balazs Klari_Repter_DT_7
Korda György és Balázs Klári neve összeforrt a reptér fogalmával (Fotó: Dombóvári Tamás)

Szoborról volt szó 

A Korda házaspárral tavaly szeptemberben készített egy hosszú interjút a Bors napilap. A beszélgetésben a híres házaspár a KORDA 85 elnevezésű életműkoncertjükkel kapcsolatos érzelmeik mellett arról is beszélt, hogy mit gondolnak a karrierútjukról. Ebben a témában került szóba az, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Reptéren egy szobor készül majd róluk. 

Tudják, hogy mikor mondom azt, hogy be lesz fejezve az életművünk? Akkor, ha a Liszt Ferenc reptér valamelyik terminálján áll egy pad, azon pedig két viaszbábú. Klári és én. Akkor megtörtént velünk tényleg minden, ami megtörténhetett.

– mondta 2023 szeptemberében Korda György a Borsnak. Az újság akkor azt is megtudta, hogy a Korda György, Balázs Klári emlékpad ötletét már elfogadta a reptér vezetősége, sőt, a tervezések is megkezdődtek, így tényleg valósággá válhat. 

Korda György es Balazs Klari_Repter_DT_8
Balázs Klári és Korda György karrierjének a csúcspontja lenne a reptéri szobor (Fotó: Dombóvári Tamás)

Meddig kell várni? 

Megkerestük ez ügyben a Liszt Ferenc Reptér kommunikációs osztályát, ahol ezt a szűkszavú tájékoztatást kaptuk: „Köszönjük a megkeresését, amint ezzel kapcsolatban lesz információnk, értesíteni fogjuk” – írták, vagyis nincs válasz...

Az emlékhelyről tehát csend van. Sem a reptér sem az énekes házaspár nem kommunikál róla. A tervezés persze eltarthat akár évikig is, sőt az sincs kizárva, hogy a szoboravatót a KORDA 85 május 11-i nagykoncertjének idejére időzítik... De ezek mind csak találgatások. Egy biztos, aki a reptéren jár, tartsa nyitva a szemét! Ha egy padot lát, ami körül munkások sürögnek, esetleg két viaszbábút lát rajta, biztos lehet benne, hogy az elsők között pillantotta meg a Korda György-Balázs Klári emlékhelyet. 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás