Taxinak nézte a mentőautót a részeg bekecsi férfi, rendőröknek kellett közbelépni





Érdekes estéje lehetett annak a bekecsi férfinak, aki taxinak akart használni egy mentőautót, majd miután ez nem jött össze, még a mentőst is megtámadta.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2023.03.01.
mentős részeg rendőrség taxi

Az Ügyészség honlapján számolt be arról, hogy a Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 27 éves férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt. 

Az ittas férfit a rendőröknek kellett lefogni Fotó: Illusztráció – Országos Mentőszolgálat

 

Mint írják, a férfi 2022. július elején délben , ittas állapotban odament egy útkereszteződésben parkoló mentőautóhoz Bekecsen, majd azt kiabálta a sofőrnek, hogy „mentős, vigyél el engem valahová”. Erre nyilván a mentős közölte az úriemberrel, hogy ő nem taxiszolgálat, erre válaszul trágár módon szidalmazni kezdte, majd megrázta az ajtót.

 

Ezután a mentőtiszt kiszállt és arrébb tessékelte a férfit, aki lefeküdt az útra, és azt kiabálta, hogy őt gyomorszájon vágták, valamint tovább szitkozódott. Ezután felállt, egy üdítősüveggel a kezében odament a mentőautóhoz, mentős egyből az autó és a vádlott közé állt, hogy az üveget ne tudja a mentőhöz dobni. A férfinek azonban sikerült kikerülnie a mentőautót, visszafordult és mintegy 3 méter távolságból a mentőtiszthez vágta, akit a bal combján el is talált.

 

Az esetet követően a férfi értesítette a rendőrséget, erre az elkövető megpróbálta őt fellökni, sikertelenül. Az ittas vádlott nagyon nem bírt leállni, még a kiérkezett rendőrök jelenlétében is szidalmazta a mentőst, bántalmazni akarta, odarohant hozzá, a rendőrök pedig csak testi kényszer alkalmazásával tudták megfékezni.

 

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott – írják.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás