Június 5-én játszva tehetnek a jövőjükért a gyerekek





A Zöld Követ Egyesület folytatja a felnövekvő generáció edukálását és országos kvíz játékot indított a 2023. június 5-i környezetvédelmi világnap alkalmából.



Megosztás
Szerző: sv
Létrehozva: 2023.06.02.
Módosítva: 2023.06.02.
Föld program Környezetvédelmi Világnap Zöld Követ Egyesület

A Zöld Követ Egyesület fontosnak tartja június 5-én, a környezetvédelmi világnap alkalmából hangsúlyosan felhívni a figyelmet a környezet védelmére. A családok, az egyének és valamennyi közösség hétköznapi, tudatos cselekvései mind hozzájárulnak a fenntartható jövő érdekében tett törekvések megvalósításához.

 

A  környezetvédelmi világnap célja, hogy  mindannyiunkat tettekre ösztönözzön és rávilágítson arra, hogy valamennyien tehetünk a Föld megóvásáért.
Ennek érdekében számos rendezvényt, előadást és játékos, edukációs programot szervezett elsősorban a családosok, illetve az általános- és középiskolás korosztály számára az elmúlt években a Zöld Követ Egyesület. Eseményei a természet szeretetére és tiszteletére, a tudatos fogyasztásra és a fenntartható hulladékgazdálkodás előnyeire fókuszálnak. 
Nagy sikerű, országos eseményei, mint például a Fenntarthatósági Témahéten szervezett előadássorozat és szemétszedés során több ezer diák számára közvetítette a fenntarthatóság üzenetét. 
A felnövekvő generációk és a családok környezetvédelmi szemléletformálását tematikus programokkal tovább folytatja iskolai keretek között, nyári táborokban és családi rendezvényeken. A hétköznapi környezetvédelem, a társadalom széles rétegeit érintő témák, például az egészséges és tiszta környezet, a tudatos gondolkodás és cselekvés, a hulladékcsökkentés gyakorlatát szeretné tovább népszerűsíteni. Folytatja az ökoiskolák szakmai támogatását célzó projektet, az országos roadshow állomásokon többek között a gyerekesek számára valósít meg környezetvédelmi programokat. A több ezer diákot megszólított „Zöld követ” programot megújult programkínálattal, még több oktatási intézményben folytatja.     
A környezetvédelmi világnapot a diákok és a pedagógusok számára is szeretnék emlékezetessé tenni. Csapatkvízzel készültek az alsó tagozatos, illetve a felsős és a középiskolás tanulók számára. A jó, közel hibátlan megfejtést környezetbarát nyereménnyel jutalmazzák!
Azok között, akik a legtöbb kérdésre tudják a helyes választ és visszaküldik a kvízt, 3 alsós és 3 felsős/középiskolás osztályt kisorsolnak, akiknek valamennyi tagja és felkészítő tanítója/tanára ajándékot és a Zöld Követ Egyesület egy-egy eseményén való részvételi lehetőséget (pl.: előadás, workshop) kap.
A csapatversenyben osztályok jelentkezését várják. Visszaküldési határidő: 2023. június 5. 17 óra.

Továbbá még a jeles nap alkalmából a Ficsak szakmai partnereként a pedagógusok számára is különleges eseménnyel készül a Zöld Követ Egyesület: „A jövő zöld generációjáért díj 2023” pályázatot hirdet az a közoktatásban, köznevelésben dolgozó tanítók, tanárok, óvodapedagógusok, egyéb munkatársak fenntarthatóságért tett munkájának elismerése céljából. Beküldési határidő: 2023. 10. 10.

A pályázat IDE kattintva érhető el. 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás