Futómű nélkül hajtott végre kényszerleszállást a repülő - Videó





A kifutópálya betonjának csapódott a gép.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2024.05.08.
repülő baleset Kényszerleszállás

Kényszerleszállást hajtott végre az isztambuli repülőtéren a FedEx egyik teherszállító repülőgépe, miután nem nyílt ki az első futóműve. Az ankarai közlekedési minisztérium közlése szerint sérülés nem történt - adta hírül a The Guardian.

Képünk illusztráció - Fotó: Pixabay

A Párizsból indult Boeing 767-es pilótája a török légikikötő irányítótornyának útmutatásával kísérelte meg a landolást, és sikerült a kifutópályán tartania a gépet. A helyszínen készült videón jól látszik, amint a gép orra nekicsapódik a betonnak, majd szikrákat hányva csúszik végig a megállásig. Mivel a manőver közben és utána is nagy volt a veszélye, hogy a repülő kigyullad, azonnal reptéri mentőegységek érkeztek, és tűzoltóhabot fecskendeztek rá. A baleset után a pályát lezárták a légiforgalom elől, de a repülőtér többi kifutóján fennakadás nélkül haladt tovább a forgalom.

A Boeing repülőgépgyártó vállalat a közelmúltban több problémával is szembesült, két hónapja is leszakadt egy 777-es utasszállító futóműve, év elején pedig egy másik gép oldalpanelje szakadt ki felszállás után, csak a szerencsén múlott, hogy egyik eset sem követelt áldozatokat.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás