Három év és 30 vizsgálat után derült ki a szörnyű igazság: ez gyötörte a 11 éves kislányt





Évekig félrediagnosztizálták a gyereket az orvosok...



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.05.08.
Módosítva: 2024.05.08.
agydaganat félrekezelés migrén műtét

Háromévnyi reménytelen küzdelem után derült csak ki a fájó igazság egy mindössze 11 éves kislányról, akit folyamatos rosszullétek, fejfájás és gyomorfájdalom kínzott. A Northamptonból származó Tia Gordon már a 30. vizsgálaton esett át anélkül, hogy a családja választ kaphatott volna arra a kérdésre, mi kínozza a gyermeküket. Végül megszületett a végső diagnózis: agydaganat. Ám amint kimondták, egyből tolták is be a műtőbe, ahol egy 10 órás beavatkozás alatt eltávolítottak a kislány koponyájából egy 3,5 centiméteres jóindulatú daganatot. Az út azonban rettenetesen hosszú és kínzó volt, mire eljutottak idáig.

A brit Metro magazin árult el részleteket a Gordon család kálváriájáról. Mint írták, a kislány még a Covid-járvány alatt kezdett el furcsa tüneteket tapasztalni magán, úgymint a fejfájás, látásromlás, egyensúlyvesztés és gyomorproblémák, de az orvosok nem igazán foglalkoztak vele.

Migrénre és enyhébb gyomorproblémákra gyanakodtak csak nála, ezért paracetamolt adtak neki, és azt mondták, hogy igyon több vizet. Később egy másik gyógyszert is felírtak a fejfájására, de az sem segített, ezért MRI-re akartam vinni, viszont megtagadták tőle a sürgősségi gyermekorvosi ellátást, és azt mondták, hogy várjunk 8 hónapot az MRI-vizsgálatra

– kezdte beszámolóját a kislány édesanyja, Darby, aki azt is elárulta, hogy az utóbbi három év alatt négyszer kellett szemüveget cserélnie a lányának, annyit romlott a látása, és végül akkor kezdték csak komolyan venni a gyermek tüneteit, amikor már lábra sem tudott állni az egyensúlyproblémái miatt.

Kétszer adtam be kérvényt a sürgősségi gyermekorvosi osztályra, mind a kétszer elutasítottak, azt mondták, ez nem sürgős eset. A diagnózis előtt tízszer vittem a háziorvosához Tiát, és háromszor hívtam a segélyhívót. Végül akkor kezdtem igazán aggódni, amikor egy iskolai kirándulás után furcsán tartotta a nyakát. Teljesen merev lett a nyaka

– tette hozzá az édesanya, aki szerint ezután fordultak csak igazán rosszra gyermeke tünetei. 2023 novembere és 2024 januárja között már mindennap hányt a kislány. Végül egy CT-vizsgálat kimutatta a legrosszabbat, a kislány agyában egy 3,5 centis jóindulatú daganat volt, az okozta a rettenetes tüneteket. A műtétet végző orvosok azonban kitettek magukért, a 10 órás operáció során sikerült a kislány koponyájából a daganat 96%-át eltávolítani. Most pedig végre megkezdődhetnek a szükséges terápiák, hogy egészséges lehessen a 11 éves kislány.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás