Orbán Viktor: Már 2009-ben megállapodtunk a magyar–kínai kapcsolatok erősítéséről





Közös ebéden vettek részt Orbán Viktor és Hszi Csin-ping kínai elnök.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2024.05.10.
Módosítva: 2024.05.10.
Orbán Viktor Hszi Csin-ping kínai elnök látogatás Lévai Anikó gazdaság

Háromnapos magyarországi állami látogatásának végén Hszi Csin-ping kínai elnök és házastársa, Peng Li-jüan közös ebéden vett részt Orbán Viktor miniszterelnökkel és feleségével, Lévai Anikóval Budapesten, a Virtu étteremben – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

ORBÁN Viktor; HSZI Csin-ping; LÉVAI Anikó; CHER; PENG Li-jüan
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és felesége, Lévai Anikó (b), valamint Hszi Csin-ping kínai elnök (j2) és házastársa, Peng Li-jüan (j3) közös ebéden vesz részt Budapesten, a Virtu étteremben 2024. május 10-én – Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivi

Orbán Viktor emlékeztetett arra: már 2009-ben, Pekingben, amikor Hszi elnök még Kína alelnöke volt, ő pedig a magyar ellenzék vezetője, megállapodtak, hogy erősíteni fogják a magyar–kínai kapcsolatokat. Most pedig, 15 évvel később 18 megállapodást írhattak alá, és új terveket, új célokat is meghatároztak.

A miniszterelnök Facebook-oldala szerint Lévai Anikó és Peng Li-jüan közösen meglátogatott egy magyar–kínai két tannyelvű iskolát is, amelyről több fotó is készült. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás