„Takarodniuk kell!" – boszorkányüldözés folyik a magyar edző ellen





Meglehet, hogy kupa nélkül marad idén a Bayern München labdarúgócsapata.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.02.15.
Módosítva: 2024.02.15.
Bayern München trófea Thomas Tuchel Lőw

Teljes a káosz a Bayern München focicsapatánál, a gárda négy nap alatt teljesen leépítette magát. Előbb a Bayer Leverkusen nyerte meg leheletkönnyen a bajnoki rangadót 3-0-ra, ezt követően a BL nyolcaddöntőjének első meccsén a Lazio verte 1-0-ra a bajorokat Rómában. A Német Kupából már rég kiesett a gárda, a Szuperkupát az idény elején elveszítették, így nagyon könnyen megeshet, hogy idén trófea nélkül marad a legendás klub. Ez pedig Thomas Tuchel vezetőedző állásába kerülhet, akivel együtt állandó segítője, Lőw Zsolt is azonnal távozna a klubtól. 

Lazio v FC Bayern Munich - UEFA Champions League
Tuchel (balra mellette Lőw) lassan a vesztét érezheti Fotó: NurPhoto via AFP

A római meccset követő sajtótájékoztatón a Bild munkatársa meg is kérdezte Tuchelt, mennyire érzi veszélyben az állását:

Egyáltalán nem

– zárta volna rövidre a kérdést a szakember, az újságíró azonban nem tágított, megkérdezte, tényleg Tuchel-e az alkalmas edző jelenleg a Bayern München számára:

„Csak a mérkőzésről szeretnék beszélni”

– mondta a tréner, akit végül a sajtófőnök mentett ki azzal, hogy egy másik kérdezőnek adta át a szót.

A Bayernnél már hónapok óta „ég a ház”, a hírek szerint a szakmai stáb „elveszítette az öltözőt”, s a klubvezetők sem feltétlen a jelenlegi edzőgarnitúrával képzelik el a jövőt. A szurkolói hozzászólásokat olvasva a drukkerek sem gördítenének akadályt a változások elé:

Takarodniuk kell

– írta egy hozzászóló a Facebookon, egy másik szerint pedig már csak az a kérdés, hogy szezon közben vagy csak nyáron következik-e be a csere.

Tuchel és Lőw általános meglepetésre tavaly márciusban került a bajorokhoz, a pletykák szerint Julian Nagelsmannak akkor azért kellett távoznia, mivel szivárogtatott az öltözőből barátnőjének, aki a Bild újságírójaként dolgozott.

Az új edzők egy év alatt nem váltották meg a világot, a bajnoki aranyukat is „csak” annak köszönhetik, hogy a záró fordulóban a Dortmund odahaza nem tudta legyőzni a papíron teljesen esélytelen Mainz együttesét.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás