Kontinenst válthat a Fradi bajnoka, nem akárhonnan keresik





Június végén lejár szerződése a Ferencváros hátvédjének, Henry Wingónak. A 28 éves futballista nem készül hosszabbítani, a tengerentúlról rögtön négy együttes jelentkezett be a szolgálataiért.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.05.05.
Toronto FC MLS Henry Wingo sportfogadás Ferencváros

Henry Wingo 2021 januárjában csatlakozott a Ferencvároshoz, az amerikai hátvéd a Moldét hagyta ott a magyar rekordbajnok kedvéért. Szerződése idén június 30-án jár le, a 28 éves futballistával pedig nem tervez hosszabbítani a klub, a nyáron szinte biztosan távozik.

Henry Wingo az Európa-ligát is megjárta a Ferencvárossal, három és fél év után azonban távozik a klubtól Fotó: AFP

Wingo úgy néz ki, hogy ezzel az európai klubfutballtól is búcsúzik, eddig ugyanis az amerikai kontinensről érdeklődnek iránta. A célállomás az MLS lehet, ahol négy klub szívesen látná a soraiban. A Csakfoci értesülései szerint az Austin FC mellett a Minnesota United érdeklődik, míg Kanadából a Toronto FC és a Vancouver Whitecaps tehet érte ajánlatot (utóbbi kettő szintén az MLS-ben szerepel).

Wingo 2019-ig játszott hazájában, utolsó csapata a Seattle volt, mielőtt Norvégiába szerződött volna. A 28 éves futballista eddig összesen 101 mérkőzést játszott a Ferencvárosban, két gólt és nyolc gólpasszt jegyzett ez idő alatt. Tavaly szeptemberben az MTK ellen szerzett egy hatalmas találatot.

Volt már alapember és epizódszereplő is a klubban, az idei szezonban Dejan Sztankovics vezetőedző főként a magyar bajnokságban számít a szolgálatataira. Az eredetileg jobbhátvéd Wingót a szerb tréner idén a védelem közepén is többször kipróbálta.

A Fradinál egy ideje létszámfelettivé vált Anderson Esiti és Owusu Kwabena szinte biztosan távozik a nyáron, de Amer Gojak és Samy Mmaee eligazolásra is nagy az esély.

Wingo a zöld-fehérek bajnokiján sem kapott szerepet, a csapat 5-1-re győzte le hazai pályán a Debrecent.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás