Nagy a baj Berlinben, Dárdait óriási csapás fenyegeti





Dárdai Pál egyik legjobbjának is tele van a hócipője? Erősödés helyett nyáron jelentősen meggyengülhet a Hertha.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.05.08.
Módosítva: 2024.05.08.
Dárdai Pál Hertha sportfogadás

Hetek óta sokasodnak a kérdőjelek a Hertha jövőjével kapcsolatban. Dárdai Pál vezetőedző maradása sem vehető biztosra, de a legjobb játékosai közül is többen távozhatnak. A legnagyobb érvágás Fabian Reese eligazolása lenne, aki 33 tétmeccsen 12 góllal és 17 gólpasszal segítette a csapatát. A 26 éves szélső ugyan nemrég hosszabbított szerződést Berlinben, de minden jel szerint kezd elege lenni a Hertha gyengélkedéséből.

Dárdai Pál és egyik legjobbja, Fabian Reese: már csak két meccsük maradt a Herhánál?
Dárdai Pál és egyik legjobbja, Fabian Reese: már csak két meccsük maradt a Herthánál?        Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Reese – akiről Dárdai korábban elmondta: német válogatottat csinál belőle – legutóbb, az Elversberg ellen (2-4) is talán az egyetlen volt, akire nem lehetett panasza a magyar edzőnek. Elvégre az első gólt ő szerezte, a másodiknál pedig előkészítette Dárdai Palkóét.

– Színtiszta frusztráció! Így érezhette magát Sziszifusz. Amikor nap mint nap mindent beleadok, de együtt valahogy mégsem sikerül felvinnünk a sziklát a hegycsúcsra, ehelyett úgy érezzük, megint mindent kezdhetünk az elejéről – pakolt ki az Instagramon.

Reese talán kezdi felmérni, hogy jövőre sem lesz esély a feljutásra? A német Sky rákérdezett, marad-e a Herthánál, mire a támadó így válaszolt:

– Hazugság lenne és utopisztikus, ha bármit mondanék. Senki sem lát a kristálygömbbe. Hétről hétre elismétlem, hogy milyen sok lehetőség van. Várom a következő két meccset, aztán meglátjuk, hogyan tovább – mondta Reese, akit lapértesülések szerint többek között a Werder Bremen és a Köln is hív az élvonalba.

Nem ígéri tehát a maradását, ráadásul nem csak a saját érdekei szólhatnak a távozása mellett. A tavalyi kiesés környékén csődközelbe került Herthánál sikerült ugyan egyenesbe hozniuk a költségvetést, de a továbbra is pénzszűkében lévő klubnak jól jönne a legjobbjáért várható több millió eurós bevétel.

A Herthát már biztosan elhagyja Dárdai Bence (Wolfsburgba írt alá); kelendő lehet a másik tehetséges tini, Ibrahim Maza is; több élvonalbeli klubnál szívesen látnák Dárdai Mártont; túl drágának tartják Deyovaisio Zeefuik és Jonjoe Kenny megtartását; és aligha marad zsíros ajánlat nélkül a gólkirályjelölt Haris Tabakovic is.

A német Bundesliga másodosztályában a 32. forduló után 9. Hertha legközelebb szombaton (13.00) a Kaiserslauternt fogadja.

Az élcsoport: 

1. Kiel 64 pont, 2. St. Pauli 63, 3. Düsseldorf 59, ...9. Hertha 45, ...14. Kaiserslautern 36.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás