Felgyújtották Tilli Mariannt





Kiugrott már ablakból, verekedett, lökdösték – és még sorolhatnánk. Most bepillantást nyerünk egy kaszkadőrnő, Tilli Mariann izgalmas életébe, aki arra is szívesen emlékszik, hogy felgyújtották egyszer.



Megosztás
Szerző: PAM
Létrehozva: 2024.05.06.
Módosítva: 2024.05.06.
Tilli Mariann adrenalin izgalmas Tündérkert kaszkadőr

Rendkívül izgalmas hivatást választott Tilli Mariann: kaszkadőrként és dublőrként dolgozik. Rengeteg filmben kapott már feladatot, többek között a Du­nán futott Tündérkert című sorozatban egyszer például felgyújtották.

HOT FELTÖLTÉS VALÓSÁG TILLI MARIANN KASZKADŐR
Tilli Mariann női kaszkadőr Fotó: archív/Hot magazin

2018-ban kezdtem a képzést, ami két évig tartott. Azóta aktívan vannak munkáim kisebb és nagyobb szerepekben. Mindig is nagyon szerettem az akciófilmeket, főként a Gyűrűk Ura- és Star Wars-filmeket.”

A bátyámmal újra és újra megnéztük ezeket, imádtuk a harcjeleneteket. 

„Édesapámtól kaptunk fakardokat is, amivel csatáztunk” – kezdte a Hot! magazinnak Mariann. – „Volt egy akciófilm, aminek a kazettáján voltak extra jelenetek, és ott szó esett kaszkadőrök munkájáról. Nagyon megfogott, amiket hallottam róluk. Tíz évig dzsúdóztam, egészen kicsi koromtól, és ez nagyon meghozta a vágyat a szakma iránt.

HOT FELTÖLTÉS VALÓSÁG TILLI MARIANN KASZKADŐR
Tilli Mariann egyik izgalmas feladata, felgyújtották a Tündérkert című sorozatban 
 Fotó: archív/Hot magazin

Tilli Mariann eddig megúszta komolyabb sérülés nélkül, pedig egyszer felgyújtották

Mariann olyan jelenetekben vett már részt, amikben verekednie, vívnia, zuhannia és lépcsőn gurulnia is kellett.

Volt már szerencsém nagyobb akciókhoz is. Például a Tündérkert egyik epizódban Éder Enikő dub­lő­re­ként máglyán felgyújtottak. Valódi tüzet használtak, de a kaszkadőrtársaimnak, a védőfelszereléseknek és az előkészületeknek köszönhetően biztonságban éreztem magam. Egy speciális géllel is bekentek, ami további védelmet nyújtott a lángok ellen” – mesélte a kaszkadőr. 

Amikor forgatok, próbálok arra összpontosítani, hogy minden jól menjen, de amikor vége a jelenetnek, akkor elkap az adrenalin.

Minden jelenetben ügyelnek arra, hogy a kaszkadőrök ne sérüljenek meg. Ezt például különböző protektorokkal és egyéb védőfelszereléssel teszik.

Igyekszünk úgy alakítani az akciójeleneteket, hogy ne legyen belőlük sérülés. Persze előfordulnak néha kék-zöld foltok, de komolyabb sérülésem nem volt.”

HOT FELTÖLTÉS VALÓSÁG TILLI MARIANN KASZKADŐR
Eddig megúszta komolyabb sérülés nélkül Fotó: archív/Hot magazin

A kaszkadőr további izgalmas feladatokra vágyik

A kaszkadőr külföldi produkciókban is részt vett már, de van még néhány olyan vágya, amiket szeretne átélni. Ilyen például az, hogy elgázolja egy autó!

Tavalyi kétszer is külföldi produkcióban dolgoztam. Ebben is voltak izgalmas részek, például kiugrottam egy ablakon. Azt nagyon élveztem!” 

Sok mindenre nem volt még lehetőségem, amiben remélhetőleg a jövőben lesz, például sajnos még nem volt autós gázolásom, de remélem, lesz rá alkalmam filmes körülmények között.

„Ameddig lehetőségem van rá, az egészségem megengedi, és filmes lehetőségek is vannak, nagyon szeretnék ezzel foglalkozni.

Nőként nehezebb

Magyarországon kicsit nehezebb női kaszkadőrként dolgozni, mint férfiként.

Sokkal több ak­ció­dús jelenetben szerepelnek férfiak, mint amennyiben nők. Ettől függetlenül szerencsére vannak munkalehetőségeim, és remélem, hogy egyre több lesz” – árulta el lapunknak Tilli Mariann.

Többféle továbbképzés létezik

Mariann szeretné tovább­ké­pez­ni magát, ráadásul több lehetősége is van.

Motoros, autós és lovas továbbképzés is van, ezek mind nagyon izgalmasak. Jelenleg úgy érzem, hogy a motorossal szeretném kezdeni” – árulta el.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás