Vélemény

Csak magukat minősítik Szoboszlai kritikusai







Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.12.18.
Szoboszlai Dominik leipzig

Sejtettem, hogy fanyalgás fogadja Szoboszlai Dominik klubváltását, mert a többség nem az RB Leipzigre számított. A bejelentés után a közösségi oldalakon tomboltak a dühös megmondóemberek. Szóba hozzák őt az Arsenallal, a Milannal és a Real Madriddal, erre aláír a lipcseiekhez? A fél ország sztárcsapatokban gondolkozik, ő meg egy nímand alakulathoz szerződik? Benne látják a magyar futball megváltóját, vágyaik megtestesítőjét, erre ezt kapják? Sokan Dzsudzsák Balázs karrierjét emlegetik, hiszen ő sem teljesítette be a szurkolók álmát, nem került sztárcsapathoz.

Fotó: Getty Images

Jelzem, felesleges a károgás, Szoboszlai Dominik tökéletesen döntött. Oké, történelmét tekintve a Leipzig valóban nem mérhető a fent említett csapatokhoz, de a jelene annál inkább. Idén a német csapat az elődöntőig menetelt a Bajnokok Ligájában, míg a Bundesligában - a Bayern Münchennel holtversenyben - a második helyen áll. A Dzsudzsák-párhuzam sem stimmel. Szoboszlai most tart ott, ahol Balázs a Debrecen-PSV transzfer idején. Életkorban is stimmelnek, hiszen Dzsudzsák 21 évesen került Hollandiába, Szoboszlai pedig 20 esztendős. Akkor lehet majd Szoboszlait Dzsudzsákhoz hasonlítani, ha mondjuk három év múlva ő is egy olyan csapathoz szerződik, amelynek a nevét sem tudjuk kibetűzni.

Szoboszlai menedzsere, Esterházy Mátyás hónapok óta szajkózta: az állandó játéklehetőség a lényeg. Ez pedig Lipcsében reálisabbnak tűnik, mint egy Milan-kaliberű csapatnál. Ráadásul két magyar segíti a beilleszkedését, Gulácsi Péter és Orbán Willi személyében az RB Leipzig két hangadója, alapembere nyúlhat a hóna alá.

Szoboszlai a következő években egészen magas szintre juthat, bizonyíthatja, hogy nem véletlen versengtek érte sztárcsapatok. Ha így lesz, akkor a következő klubváltásnál már nem kell aggódnia az állandó játéklehetőség miatt, hiszen alapembernek viszik.

Bárhová. És ezzel a fanyalgókat is csendre inti.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás