Vélemény

Jogosan bűnhődik a magyar válogatott játékosa







Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.02.01.
Módosítva: 2022.11.10.
szabad kevin eltiltás jégkorong

Rémisztő jelenet borzolta a kedélyeket a január 28-i Újpest-Ferencváros jégkorong-meccsen. A hazaiak játékosa, Szabad Kevin a palánk közelében Berger Ákos játékvezetővel ütközött, és azonnal látszott, hogy a bíró súlyosan megsérült. Később kiderült, súlyos agyrázkódást szenvedett.

A jégkorong Erste Liga fegyelmi bizottsága másnap 14 mérkőzésre eltiltotta Szabad Kevint. Úgy vélték, a hokis a játékvezető pozícióját figyelmen kívül hagyva korcsolyázott, és nem tett kísérletet az ütközés elkerülésére. Mozgásán nem változtatott, nem kísérelt meg fékezni vagy irányt váltani. A közelgő ütközéskor vállával a játékvezető irányába mozdult, vele szándékosan ütközött.

Az újpestiek ezzel nem értenek egyet, arra kérték a szövetség elnökségét, hogy vizsgálja felül az eltiltást, mert álláspontjuk szerint a rémisztő ütközés „hokibalesetnek” minősül, és szó sincs szándékosságról.

Szerintem ezt nehéz „hokibalesetnek” minősíteni, mert Szabad Kevin valóban elkerülhette volna az ütközést, a vállával tényleg a bíró irányába mozdult, és ami a leginkább árulkodó, mintha nem értette volna, miért állt meg a játék. A bírói sípszó után a karjait kérdő módon széttárta, testbeszéde arról árulkodott, szerinte semmi sem történt, részéről semmi sem indokolta a bírói sípszót.

Márpedig pontosan tudta, mi történt, éreznie kellett, hogy keményen eltalálta a játékvezetőt. Rutinos hokis, nem ma kezdte. Ha az ütközés véletlen, akkor az eset után aligha a koronggal, az akcióval foglalkozik. Rögvest jelezte volna, baj van, véletlenül sérülést okozott, álljunk le, jöjjenek be a dokik, mert pontosan tudta, hol találta el Bergert. Helyette a ferencvárosi hokisok jelezték, hogy baj van, ők hívták be az orvosokat, mert ekkor már tisztán látszott, Berger válságos állapotban fekszik a jégen.

A magyar válogatott Szabad Kevin aligha akart sérülést okozni. De annak ellenére ütközött a bíróval, hogy pontosan tudta, szigorúan tilos bármilyen kontakt velük. Ha csak lehet, ki kell kerülni őket. Ebben az esetben könnyedén megtehette volna, ezért jogosnak tartom a 14 meccses eltiltást.









Top hírek







Hírlevél-feliratkozás