Hihetetlen dolog derült ki az elkövetkezendő napok időjárásáról





Vége szakad egy pocsék sorozatnak, így mostantól kezdve már valóban igazi, tavaszi, sőt hétvégén már kora nyári időnek örülhetünk.



Megosztás
Szerző: H. Á.
Létrehozva: 2024.04.25.
napsütés tavasz meteogyógyász felmelegedés nyár

Az elmúlt időszak cseppet sem kellemes időjárási hatásainak a csütörtöki nappal vége szakad. Emellett egy nem is akármilyen jó hírrel is szolgálhatunk.

napsütés, nap, időjárás
Csütörtöktől melegedés kezdődik, mely hosszú időn át kitart majd Képünk illusztráció/Fotó: unsplash

A szerdai ciklon elvonulásával lezárult az az időszak, melyet a hideg levegő tartós beáramlása jellemzett. A csütörtöki nappal a megkezdődött egy melegedési folyamat a magasban, amiből a talaj mentén még alig érezhetünk valamit.

– mondta dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója. A szakember szerint bár április 25-én nincs fronthatás az ország területén és a csapadékhelyzet is javul, a hőmérséklet egyelőre elmarad az ilyenkor szokásostól.

Reménykedhetünk a tavaszias idő visszatérésében!

– tette hozzá a meteogyógyász.

A csütörtöki nap folyamán elvonul a front. A hideg, nyirkos reggeli időben felerősödött gyulladásos és a kopásos jellegű panaszok a nap folyamán enyhülnek majd. A szeles tájakon fejfájás, szédülés jelentkezhet, illetve ingerültebbek lehetünk. A borongós idő utáni napsütés és szárazabb idő viszont pozitív hatással lehet a közérzetre, hangulatra.

Ez az időjárás az allergiások számára is kedvező, hiszen a lehűlés és a csapadékosabb idő miatt visszaesett a pollenterhelés, de még mindig többféle allergén virágpora van jelen a levegőben.

A tölgy- és a fenyőfélék pollenkoncentrációja közepes, helyenként magas tartományban alakul. Az eperfafélék, a kőris, a dió és a pázsitfűfélék pollenszintje alacsony-közepes. Alacsony koncentrációban vannak jelen a ciprus- és tiszafafélék, a platán, a nyír, a komlógyertyán, a bükk és a vadgesztenye virágpora. Alacsony koncentrációban van jelen a levegőben továbbá a sásfélék, a gyékény, a csalánfélék, a libatopfélék, a lórom, az ernyősvirágzatúak és az útifű virágpora is.

A Köpönyeg előrejelzése szerint csütörtökön főként a Dunántúl nyugati, délnyugati részein, valamint az északkeleti tájakon számíthatunk kevés esőre, napközben kisebb záporokra, amik vizessé, csúszóssá tehetik az utakat. Az északnyugati szél az északi és középső megyékben csökkentheti a járművek menetstabilitását, így aki autóba ül, legyen óvatos! A napos időben ajánlott napszemüveget viselni a vezetés biztonsága miatt.

Az előrejelzések szerint pénteken napos, gomolyfelhős idő lesz. Csak estefelé, akkor is csak néhol alakulhat ki zápor. A déli szél helyenként megélénkül. A nappali hőmérséklet 14 és 19 Celsius-fok közé erősödik.

Az AccuWeather előrejelzése szerint április 28-án, vasárnap a nappali hőmérséklet jellemzően 25 Celsius-fokra áll be, amely már kora nyári időt jelez. Április 29-én hétfőtől pedig már éjszakánként is 10 Celsius-fok felett alakul a hőmérséklet





 





Ezeket olvastad már?
"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

„Lövöldözik felénk” -  Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

„Lövöldözik felénk” - Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás