Miért indul a kispesti momentumos a korábban általa korruptnak nevezett Gajdával?





Az egykori átláthatósági tanácsnok momentumos politikus most az általa korábban korruptnak tartott Gajda Péterrel indul a választásokon – hívta fel a figyelmet Dódity Gabriella.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.04.24.
Módosítva: 2024.04.24.
Gajda Péter Dódity Gabriella momentum kispesti átláthatósági tanácsnok

„Korrumpálódott a kispesti Momentum?”–tette fel a költői kérdést Dódity Gabriella, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje közösségi oldalán, miután megtudta: Paróczai Anikó momentumos képviselő-jelölt az általa korábban korruptnak nevezett Gajda Péter baloldali polgármesterjelölt oldalán indul a június 9-i önkormányzati választáson.

Dódity Gabriella, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje Fotó: Facebook

„Paróczai Anikó 2020-ban átláthatósági tanácsnokként feltárt egy kispesti korrupciós ügyet, amiben Kránitz Krisztián, Lackner Csaba és Gajda Péter voltak az érintettek – ez áll a kispesti Momentum képviselőjének Wikipédia oldalán” – kezdte Dódity Gabriella.

Most azt hagyjuk, hogy az általa 2020-ban feltárt botrány 2019-ben robbant ki, amikor még nem is volt képviselő sem, nem hogy átláthatósági tanácsnok, de most ott áll a szerinte korrumpálódott polgármester mellett, akivel együtt indul a választáson… Pont ilyen álságos módon vizsgálódott átláthatósági tanácsnokként is Paróczai Anikó. Majd most, amikor egyedül ismét nem állná meg a helyét, ráakaszkodik akár a saját maga szerint korruptakra is

– jegyezte meg posztjában a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje, hozzátéve: „A legújabb hír pedig, hogy Paróczai az elítélt Fekete-Győr Andrással virágosítja majd Wekerletelepet. Fantasztikus!” 

A baloldali összefogás a napokban tette közzé a jelölteket ábrázoló képet Fotó: Facebook

Lakások „kikanyarítása”, kenőpénzek...

A kispesti korrupciós történet – lakások kikanyarítása, kenőpénzek...–, még 2019-ben robbantotta a közéletet, olyan nyilvánosságra hozott felvétellel, amelyen egy Lackner Csaba volt szocialista képviselőre nagyon hasonlító férfi valószínűleg kokaint porciózik, és közben a baloldali önkormányzaton belüli korrupcióról mesél. Megemlített egy „Mr. 40 százalék” (Kránitz Krisztián, korábbi vagyonkezelő) becenévre hallgató férfit és a polgármestert is. Az ügyben nyomozás indult, de önkormányzaton belül is kineveztek 2020-ban egy átláthatósági biztost, ő volt Paróczai Anikó momentumos képviselő. A baloldali városvezetés tehát a törvényesség felügyeletét egy baloldali politikusra bízta, miközben a valós helyi ellenzéket jelentő kormánypárti képviselők számára elérhetetlenné tették a fontos adatokat.

Paróczai kétes eredményű munkája

„Meglepő módon” Paróczai munkáját jelentős eredmény nem kísérte, ő mindent rendben talált. Egy kivétellel, ez pedig Kránitz Krisztián elhallgatott spanyolországi nyaralója volt. A momentumos képviselőnő azt mondta akkor, megtalálta az épületet és annak fotóját, illetve tulajdoni lapját nyilvánosságra hozta. Kránitz Krisztián – „Mr 40 százalék” –, a volt kispesti vagyonkezelő igazgatója feljelentette Paróczait, akit rabosítottak is. A jogi ügy később elrendeződött, és semmi sem történt. Érdekesség azonban, hogy az átláthatósági tanácsnok már ismert információkat „tárt fel”. Kránitz spanyol nyaralójáról először ugyanis a Magyar Nemzet közölt részleteket még 2019 október-novemberében. A lap szerint Paróczai lényegében az ott közölt adatokat a saját munkájának eredményeként mutatta be. A rendőrségi vallomásában Paróczai már a valóságot mondta: „azt, hogy hol volt a ház, a Magyar Nemzetben lehetett megtalálni”...

A szoci polgármester emberei  közpénzekből gazdagodtak?

A 2019-es önkormányzati választási kampány időszakában óriási botrányt kavart a sajtóhoz eljuttatott, összesen több tízórányi hangfelvétel, amelyen egy Lackner Csaba korábbi kispesti szocialista politikusra hasonlító férfi arról társalog a beszédben is említett kokain kiporciózása közben, hogy a szoci polgármester emberei hogyan gazdagodtak meg közpénzekből. Pénzek visszaosztása, ingatlanok megszerzése, korrupciós ügyletek... A bódult szoci baloldali politikusra hasonlító férfi kérkedik Gajda Péter körének tetteivel, miközben a polgármestert dicséri, hogy ő „milyen ügyesen csinálja”. A felvétel főszereplője azt is elmondja beszélgetőtársának, hogy valódi bevétele sokszorosa a bevallott jövedelmének. „Ha évente nem keresel 100 millió forintot, akkor te hülye vagy. És az is igaz, hogy aki jól csinálja, igazából nem a büdzséből vesz el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan a külső vállalkozásoktól jön vissza... Ahhoz, hogy például én azt a pénzt, amit megkeresek most havonta, ahhoz nekem legalább 8-9 vagy kb. 10 40-50 négyzetméteres új építésű ingatlanomnak kellene lenni, hogy a kiadásokból azt a havi bevételt tudjam fedezni. Mondjuk egy 8-9-10 lakás, azért az nem kevés, akárhogy is nézzük, akár 300-400 millió forintra is rúghat, nem? Ahhoz, hogy te, mondjuk, egy-másfél millió forintot mindenfajta munka nélkül beszedjél.” Lackner gondolatmenetének végén egy másik bennfentes férfi hozzáteszi: „Ezt csinálta a Péter kurva okosan.” Később pedig a Lacknernek látszó személy arról panaszkodik, hogy képviselőtársának, az akkori kispesti vagyonkezelő szocialista igazgatójának, ismertebb nevénMr. 40 százaléknak 12 millió forint kenőpénzt kellett egy mutyi során fizetni, míg a polgármesternek csak hármat”. Ekkor konklúzióként meg is állapították, hogy a vagyonkezelős kolléga „éhes”, és majd ez lesz a veszte…

A felvételen ez hallható: „Ez mind a Krinyón keresztül ment, senki nem sajnálta tőle”

„Tavaly felvettünk 1,2 milliárd forintnyi hitelt, de úgy, hogy nekünk 2017-ről volt majdnem 800 millió forint tartalékunk. Ez mind a Krinyón (Kránitz Krisztián, az akkori kerületi vagyonkezelő igazgatója, szintén volt szocialista képviselő) keresztül ment, senki nem sajnálta tőle – meséli a felvételen vélhetően Lackner, akinek beszélgetőtársa így reagált: „Krisztián már mondta, hogy nyugdíjba mehet, mert megkereste, amit akart. Aztán meg keveslik az »okosba« megkeresett pénzt”. A Lacknernek látszó személy erre így válaszolt: „Figyelj, tudod, hogy milyen hamar el lehet költeni ­200-250 millió forintot?”

„Mr. 40 százalék szelleme kísért ?”

Bár Kránitz Krisztián már nem dolgozik az önkormányzatnál, a kormánypárti képviselők nem látják a változást. Ezzel kapcsolatban Fekete Márk fideszes képviselő így posztolt a napokban.

 





 





Ezeket olvastad már?
A hétvégi időjárásban nem lesz köszönet: Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki

A hétvégi időjárásban nem lesz köszönet: Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki

Megpróbálták kifosztani, véletlenül meggyilkolta a betörőt

Megpróbálták kifosztani, véletlenül meggyilkolta a betörőt

Szentkirályi Alexandra jelöltként is megoldotta, amit Karácsony Gergely főpolgármesterként sem tudott

Szentkirályi Alexandra jelöltként is megoldotta, amit Karácsony Gergely főpolgármesterként sem tudott

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás